Nyheter

Herr / 21 oktober 2018

Ekdahl Du Rietz och Zachrisson missar matcherna i EHF Euro Cup

Sverige har drabbats av två avbräck inför kommande veckas matcher mot Spanien och Österrike i EHF Euro Cup. Kim Ekdahl Du Rietz och Mattias Zachrisson är båda skadade och kommer inte till spel. Daniel Pettersson och Linus Persson ersätter. 

• • •

På onsdag tar Sverige emot Spanien i Malmö Arena, en repris på EM-finalen i januari där Spanien till slut var starkast. På söndag väntar sedan bortamöte med Österrike i EHF Euro Cup, en turnering för de fyra länderna (Norge är det fjärde landet) som är direktkvalificerade till EM i januari 2020.
Dagen före samlingen i Malmö står det klart att Sverige tvingas till två byten i truppen. Kim Ekdahl Du Rietz, som skulle gjort comeback i landslagströjan efter nästan fem års frånvaro, lider av en magmuskelskada som tvingar honom till vila från matchspel och Mattias Zachrisson skadade foten i samband med finalen i klubblags-VM i Qatar i fredags.
– Jag hade verkligen sett fram emot att spela i veckan, så det känns förstås tungt att inte kunna vara med i matcherna. Men jag ser i alla fall fram emot att få träffa laget och vara med i förberedelserna inför VM, säger Ekdahl Du Rietz som kommer att vara med landslaget under dagarna i Malmö.
Mattias Zachrisson har flugit hem till Berlin och ska under måndagen undersökas av Füchse Berlins läkare. Förhoppningen är att han sedan träffar landslagets medicinska team i Malmö.
Zachrisson spelade mittnia och i en attack mot Barcelonaförsvaret vek sig högerfoten.
– Foten fastnade och jag fortsatte framåt. Det bara small till och redan när jag kom till bänken var svullnaden stor som en tennisboll. Jag vet inte hur allvarligt det är, men jag hoppas på det bästa, säger Zachrisson.
Högersexan Daniel Pettersson från Magdeburg, som redan skulle vara på plats och träna med landslaget, kliver nu in i matchtruppen, liksom högernian Linus Persson från franska Ivry.
– Först och främst är det tråkigt för Kim och Mattias och jag lider förstås med dem. Då det var tänkt att ”Zacke” skulle spela både på högersex och högernio har vi valt att ta in både Daniel Pettersson och Linus Persson. Även om Kim är borta ur matchtruppen så har vi tre vänsternior kvar, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson.
SVENSKA TRUPPEN TILL EHF EURO CUP
Målvakter: 
Andreas Palicka, Rhein-Neckar Löwen, 83 A-landskamper/2 mål
Mikael Appelgren, Rhein-Neckar Löwen, 71/1
Vänstersex: 
Jerry Tollbring, Rhein-Neckar Löwen, 47/140
Hampus Wanne, SG Flensburg-Handewitt, 18/33
Mittsex: 
Andreas Nilsson, Telekom Veszprem, 118/268
Jesper Nielsen, Rhein-Neckar Löwen, 98/133
Max Darj, Bergischer HC, 37/21
Högersex:
Niclas Ekberg, THW Kiel, 163/672
Daniel Pettersson, SC Magdeburg, 11/29
Vänsternio: 
Lukas Nilsson, THW Kiel, 52/124
Simon Jeppsson, SG Flensburg-Handewitt, 30/70
Philip Henningsson, IFK Kristianstad, 18/16
Mittnio: 
Jim Gottfridsson, SG Flensburg-Handewitt, 64/228
Linus Arnesson, Bergischer HC, 17/17
Högernio:
Albin Lagergren, SC Magdeburg, 33/93
Linus Persson, US Ivry Handbal, 13/10
KOMMANDE VECKAS MATCHER I EHF EURO CUP
24 oktober: Spanien, Malmö Arena (19.15) Biljetter
28 oktober: Österrike, Graz (16.30)
Text: Daniel Vandor
Foto: Joakim Leihed & Bildbyrån