Nyheter

Herr / 31 augusti 2016

EM-kval mot Montenegro i Lund

Knappt är OS över innan det är dags att blicka fram mot kommande landskamper. De svenska herrarna går i höst in i EM-kvalet och nu står det klart att den första hemmamatchen spelas i Sparbanken Skåne Arena i Lund den 3 november. För motståndet står Montenegro.

• • •

Tidigare i somras kvalade de svenska herrarna in till VM i Frankrike i januari 2017 och snart börjar också kvalet till EM i Kroatien som spelas i januari 2018. Sverige har lottats in i kvalgrupp 6 tillsammans med med Ryssland, Montenegro och Slovakien.
Den 3 november inleder Sverige EM-kvalet hemma mot Montenegro. Sparbanken Skåne Arena blir spelplats och avkast sker klockan 19.15.
– Vi har positiva minnen av att spela i Skåne, det var till exempel där vi hade det både publikt och sportsligt lyckade OS-kvalet i april, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.
Lukas Nilsson har under året fått sitt genombrott i landslaget och ser fram emot att komma hem till Sverige och Skåne igen.
– Det är alltid roligt att spela handboll i Skåne och jag hoppas att vi tillsammans med publiken kan skapa en härlig handbollsfest. Vi är rejält revanschsugna efter OS och vill verkligen visa vad vi kan, säger den 19-årige vänsternian som numera spelar för THW Kiel.
Sveriges två andra hemmamatcher i EM-kvalet spelas i maj (Ryssland) och juni (Slovakien) 2017. De två bästa lagen i gruppen kvalificerar sig för EM i Kroatien 2018.
Biljettsläppet till Sverige–Montenegro sker den 22 september på Handboll.ebiljett.nu.