Nyheter

Herr / 23 mars 2017

EM-kvalet avslutas i Lidköping 17 juni

Nu är datum för landslagets avslutande EM-kvalmatch spikat. Den 17 juni klockan 17.15 tar Sverige emot Slovakien i Sparbanken Lidköping Arena.

• • •

Sverige slutade på sjätte plats i VM i Frankrike i januari och siktar nu mot EM i Kroatien som spelas i Kroatien 12–28 januari 2018. För att ta sig dit behöver Kristján Andréssons mannar sluta som sämst tvåa i den kvalgrupp som också innehåller Ryssland, Montenegro och Slovakien.
Sedan tidigare har det varit bestämt att dubbelmöte med Ryssland spelas i St Petersburg den 3 maj och i Saab Arena Linköping den 6 maj, nu står det också klart att bortamatchen mot Montenegro (spelort ej klar) spelas den 14 juni och den avslutande matchen mot Slovakien i Sparbanken Lidköping Arena den 17 juni.
– Vi fick slita hårt mot Slovakien borta i höstas men fick till slut med oss två poäng. Målet är detsamma här, att vinna matchen och ta oss till EM i Kroatien. Det ska bli kul att komma till Lidköping och få spela inför publiken där, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson.
Biljettsläppet till matchen mot Slovakien i Lidköping sker den 14 april på handboll.ebiljett.nu.
– Det är med mycket stor glädje och stolthet vi åter hälsar elithandbollen välkommen till Sparbanken Lidköping Arena. Senast Lidköping hade äran att vara värd för en handbollsmatch i världsklass var 2011 i samband med Champions League mellan Sävehof och Hamburg, säger Lidköpings kommundirektör Jan Fransson.
SVERIGES VÄG TILL EM 2018
3 november: Montenegro i Lund, 36–21
5 november: Slovakien i Kosice, 21–17
3 maj, 19.00: Ryssland i St Petersburg (svensk tid)
6 maj, 17.15: Ryssland i Linköping
14 juni: Montenegro borta (tid och plats ej klar)
17 juni, 17.15: Slovakien i Lidköping