Nyheter

Herr / 24 september 2018

Ett samarbete med många vinnare

Svensk Handboll har under många år arbetat med begreppet Handboll för alla och det har speglat samarbetet med Sparbanken Skåne. När Sveriges herrar tar emot Spanien i premiären av EHF Euro Cup den 24 oktober ger banken runt 330 personer, som vanligtvis inte skulle ha möjlighet att se topphandboll, möjligheten att se reprisen på EM-finalen på plats i Malmö Arena.

• • •

Våren 2017 inleddes samarbetet mellan Handbollslandslaget och Sparbanken Skåne och ett av målen med samarbetet för banken har varit att göra sporten tillgänglig för barn och ungdomar som normalt inte har tillträde till den, något som också rimmar bra med Svensk Handbolls vision om Handboll för alla.
Sverige och Spanien, som i våras möttes i EM-finalen i Zagreb, spelar mot varandra i EHF Euro Cup den 24 oktober, en turnering för de fyra direktkvalificerade länderna till EM 2020 (även Norge och Österrike). Sparbanken Skåne väljer nu att köpa matchbiljetter till runt 330 barn, ungdomar och föräldrar, som annars inte skulle ha möjlighet att gå på en match av den digniteten.
– Det känns alltid bra när visioner och ledord omsätts i konkreta uttag. Detta är inte första gången Sparbanken Skåne gör en sådan här sak och det lär heller inte vara den sista då långsiktighet präglar det samarbetet vi har med dem. Det är ett samarbete med så många vinnare, vilket gör mig stolt, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.
Emme Adébo, verksamhetsansvarig på Skånes Handbollförbund, har tillsammans med lokala kontakter skött de praktiska bitarna runt samarbetet mellan Handbollslandslaget och Sparbanken Skåne.
– Ur regional synvinkel är vi mycket positiva till partnerskapet som innebär att vi från handbollen bereds möjlighet att bidra till att ta vara en del av civilsamhället. Det ger positiva effekter på många plan, säger han.
– Det är glädjande att vi kan ge så många möjlighet att se på handboll i världsklass. Vi har under lång tid varit en stor partner till skånsk handboll och kommer att fortsätta vara det och när vi utökat samarbetet och involverat landslaget har vi fått ännu större möjligheter att göra skillnad och lyfta handbollen både lokalt och nationellt, säger Marcus Nilsson, Chef Marknad & Försäljning på Sparbanken Skåne.
 
Text: Daniel Vandor
Foto: Claes Sandén, Kristianstad Kommun