Nyheter

Herr / 9 januari 2019

Fredric Pettersson följer med till Köpenhamn

I morgon åker den svenska VM-truppen till Köpenhamn och premiärspelar sedan mot Egypten på fredag. Fredric Pettersson adderas till truppen som nu består av 18 man.

• • •

Fredric Pettersson kallades in till den svenska truppen inför den gångna helgens landskamper mot Ryssland då Andreas Nilsson var sjuk och Jesper Nielsen hade känningar i ljumsken.
Nilsson tillfrisknade snabbt och var i spel redan i söndagsmatchen. Nielsen hoppas kunna träna handboll igen under morgondagen och förhoppningar om VM-spel är goda, men som säkerhetsåtgärd och för att säkra kvalitén och avlasta på träningarna i Danmark kommer Pettersson att åka med.
Lukas Nilsson, som missade matchen i söndags, är tillbaka i full träning efter sin känning i foten.
Hampus Wanne drabbades av feber i går och kommer inte att träna i dag, men förhoppningen är att han åker med laget i morgon.
Kim Ekdahl Du Rietz har haft smärtor i foten efter matchen i söndags och har behandlats av det medicinska teamet. I dag var han tillbaka i handbollsträning och förhoppningarna om VM-spel är goda.
– Vi har haft bra dagar i Halmstad och Jönköping och har kunnat arbeta med de detaljerna vi velat och vi ser fram emot att åka till VM i morgon, säger Kristján Andrésson som gör sitt tredje mästerskap som förbundskapten.
Spelschema och svenska VM-truppen
Text: Daniel Vandor
Foto: Krister Andersson/Bildbyrån