Nyheter

Herr / 2 april 2018

Fyra nya in i veckans landslagstrupp

Mikael Aggefors, Andreas Cederholm, Markus Olsson och Daniel Pettersson – den kvartetten tar plats i det svenska landslag som ska möta Kroatien i Eskilstuna på torsdag och i Norrköping på lördag.

I dag samlas det svenska herrlandslaget för första gången sedan EM-succén i januari, där det blev en svensk silvermedalj. Laget kommer att ha Eskilstuna, där också torsdagens landskamp mot Kroatien spelas, som bas och gör på lördagen en avstickare till Norrköping för landskampen där på lördag.
Förbundskaptenen Kristján Andrésson har efter återbud kallat in fyra nya spelare i truppen. Det handlar om målvakten Mikael Aggefors från Ålborg, vänsternian Markus Olsson från Skjern, högernian Andreas Cederholm från Minden och högersexan Daniel Pettersson från Magdeburg.
– Vi är långt inne i säsongen och många spelare har skavanker. Hade det handlat om tävlingsmatcher hade några av de här förmodligen spelat, men vi ser det som en investering inför sommarens VM-kval att de får en möjlighet att återhämta sig och reparera sina kroppar, säger Andrésson.
Spelarna som utgår från den svenska truppen är Mikael Appelgren, Lukas Nilsson, Albin Lagergren och Niclas Ekberg.
– “Äpplet” kommer dock att vara med oss i Eskilstuna de första dagarna och även Albin är med oss i början för att kunna kunna jobba med dels Mats Olsson (Olsson, målvaktstränare) och dels med vårt medicinska team.
Det förväntas gott om publik till båda matcherna i veckan. Till torsdagens match i Stiga Sports Arena i Eskilstuna är sittplatsbiljetterna mer eller mindre slutsålda, medan det finns fortfarande ståplatsbiljetter kvar till försäljning.
I Himmelstalundshallen i Norrköping har det till dags dato sålts drygt 3 000 biljetter.
– Det är häftigt att så många kommer dit för att se oss spela. Det blir en speciell match för mig och förhoppningsvis säljs det ännu fler biljetter i veckan, säger Paris SG-proffset Jesper Nielsen, som är född och uppvuxen i just Norrköping och nu spelar sin första landskamp där.
Samtliga biljetter säljs på handboll.ebiljett.nu.

VECKANS LANDSKAMPER
5 april: Kroatien, Stiga Sports Arena, Eskilstuna (19.15) Köp biljett
7 april: Kroatien, Himmelstalundshallen, Norrköping (16.00) Köp biljett

SVERIGES TRUPP TILL MATCHERNA MOT KROATIEN
Målvakter:
Andreas Palicka, Rhein-Neckar Löwen, 81 A-landskamper/0 mål
Mikael Aggefors, Ålborg Håndbold, 14/0
Vänstersex:
Jerry Tollbring, Rhein-Neckar Löwen, 43/130
Hampus Wanne, SG Flensburg-Handewitt, 14/24
Mittsex:
Andreas Nilsson, Telekom Veszprem, 116/262
Jesper Nielsen, Paris Saint-Germain, 95/129
Max Darj, Bergischer HC, 33/14
Högersex:
Daniel Pettersson, SG Magdeburg,
Hampus Jildenbäck, Lugi HF, 3/8
Vänsternio:
Markus Olsson, Skjern Håndbold, 55/109
Simon Jeppsson, SG Flensburg-Handewitt, 26/66
Philip Henningsson, IFK Kristianstad, 14/14
Mittnio:
Jim Gottfridsson, SG Flensburg-Handewitt, 60/216
Linus Arnesson, Bergischer HC, 14/14
Högernio:
Mattias Zachrisson, Füchse Berlin, 112/244
Andreas Cederholm, GWD Minden, 40/66
Dessutom kommer målvakten Tobias Thulin (Redbergslids IK), vänsternian Felix Claar (Alingsås HK), mittnian Alfred Jönsson (Lugi HF) och högernian Jack Thurin (IFK Skövde), som alla ingår i ett talangprojekt under Martin Boquists ledning, att träna med landslaget under veckan.