Nyheter

Herr / 18 januari 2019

Gottfridsson skrivs ut – men hoppas på återkomst

Det svenska landslaget anlände i dag till Herning för att spela mellanrundan i VM. Mittnian Jim Gottfridsson fanns med på bussen, men kommer inte att spela de kommande matcherna efter att ha fått kliva av matchen i går.
– Jag har inte gett upp hoppet om spel senare i turneringen, men det är svårt att veta nu om det kan bli möjligt, säger 26-åringen.

 

• • •

Med kvarten kvar i segermatchen mot Ungern i går fick Jim Gottfridsson hjälpas av banan. Under ett anfall kände han hur att det small till.
– Jag blev rädd först att det var hälsenan, men har i dag fått konstaterat att det tack och lov inte är så illa, säger han.
Under förmiddagen magnetröntgades han i Köpenhamn och hann med spelarbussen till Herning. Undersökningen visade att ingenting är brutet och ingen sena är av, men att det finns en blödning i vadmuskulaturen.
Något spel i de kommande matcherna blir det inte för Gottfridsson, men han har ändå inte gett upp hoppet om att spela senare i turneringen.
– Vi vill alla nå långt i turneringen och jag kommer att göra allt jag kan för att kunna komma tillbaka till spel. Vi har ett fantastiskt medicinskt team som hjälper mig i min återhämtning. Jag har inte gett upp, även om det inte finns några garantier för att det blir mer spel i VM, säger ”Gotte” som trots avslutet i Royal Arena tar med sig många härliga minnen därifrån.
– Vi har haft ett sånt underbart stöd där, så många svenska fans som verkligen gjorde det till vår hemmaarena. Jag är verkligen tacksam för att jag fått uppleva det och det gör att man längtar till EM på hemmaplan nästa år.
Gottfridsson skrivs ut ur truppen inför lördagens match mot Tunisien. In i truppen kommer i stället Fredric Pettersson, som varit med laget varje dag de senaste två veckorna.
– Nu är inte tanken att Fredric ska gå in och ersätta Jim på mittnio, utan han har kvaliteter i försvaret som vi vill åt. Vi har fortfarande många alternativ på nio meter som kan kliva in på mittnio om det skulle behövas, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson.
Matchen mot Tunisien startar 18.00 på lördagskvällen och sänds på TV3 och Viaplay.
Text: Daniel Vandor
Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån