Nyheter

Herr / 14 januari 2019

Hampus Wanne inskriven i svenska truppen

Hampus Wanne har missat de två inledande matcherna i VM efter att han drabbades av feber förra veckan. I dag anlände han till Köpenhamn och har skrivits in i den svenska matchtruppen.

• • •


När det svenska laget i torsdags rullade mot Köpenhamn fick Hampus Wanne stanna kvar på hotellet i Halmstad efter att ha fått influensa. De inledande VM-matcherna mot Egypten och Argentina har han därför fått följa från distans, men nu har den 25-årige vänstersexan tillfrisknat och kom vid lunchtid i dag fram till Köpenhamn.
Wanne har skrivits in i den svenska truppen till kvällens match mot Angola.
– Det känns riktigt skönt att vara här. Det har varit frustrerande att ligga kvar på hotellrummet och vänta ut att febern skulle gå över, jag hade förstås hellre velat vara med i de första matcherna också. Men nu är jag i alla fall här och jag ser verkligen fram emot att spela VM, säger han.
Vad har du fått för intryck från tv:n i de första två matcherna?
– Att det har verkar ha varit en fantastisk stämning i arenan med alla svenska fans och att killarna på planen har visat både bredd och styrka. Alla har varit med och bidragit och det är viktigt om vi ska kunna gå långt i turneringen.
Matchen mot Angola börjar 20.30 och sänds på TV3 och Viaplay.
Text: Daniel Vandor
Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån