fbpx

Nyheter

Herr / 15 januari 2020

Handbollssuccé i Göteborg

Svenska handbollslandslaget gjorde verkligen avtryck i handbollstaden Göteborg med magisk stämning i gruppspelets tre matcher inför fullsatta läktare i Scandinavium.

– Det var verkligen en gul vägg. Häftigt, konstaterar lagkapten Jim Gottfridsson.

Målet från arrangörshåll innan turneringen var att sälja 23 000 biljetter till gruppspelsmatcherna i Göteborg – det blev 50 procent fler och lapp på luckan i Scandinavium. 34 000 biljetter såldes till de tre matcherna och följdes av storpublik framför sändningarna på Viaplay och TV6. Fredagens sändning hade som mest 795 000 tittare och på söndagen var det 934 000 som mest.

– Efter slutsignalen i söndags fyllde vi Scandinavium på 48 timmar inför matchen mot Polen igår. De extra biljetterna ger ett glädjande överskott till svensk handboll, säger Krister Bergström, vd för EM2020.

Han konstaterar även att de svenska fansen ställde upp på ett bra sätt.

– Det var helt gult på läktarna och en grym stämning. Även Europeiska handbollförbundet har uppmärksammat hur bra stämningen är på läktarna och hur arrangemanget fungerar överlag. Vi har många ideella krafter som gör ett fint jobb, konstaterar Bergström.

Stämningen har förstås även nått spelarna på planen.

– Det var gåshud flera gånger och vi ville verkligen prestera bra handboll inför våra hängivna fans, säger Jim Gottfridsson som tillsammans med sina lagkamrater är på väg till Malmö för mästerskapets huvudrunda.

I Malmö väntar överraskningarnas huvudrunda där Frankrike redan är borta och kanske även huvudfavoriterna Danmark, som spelar en ödesmatch mot Ryssland på onsdagskvällen. Även i Malmö är biljettrycket stort och endast ett par hundra biljetter finns kvar till de olika matcherna.

– Det kommer att bli otrolig stämning och fullsatt. Det är häftigt när det är sådant tryck och det är ett bevis på landslagshandbollens starka ställning i Sverige, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.