Nyheter

Herr / 27 oktober 2018

Herrarna på plats i Graz – utan Lagergren och Appelgren

Efter premiären i Malmö Arena i onsdags väntar under söndagen den andra matchen för Sverige i EHF Euro Cup. Det svenska laget har under lördagseftermiddagen landat i Graz inför mötet med Österrike.

• • •

Spanien blev för svårt för Sverige i EM-finalreprisen. Trots en stark svensk slutforcering blev det en uddamålsförlust, 28–29, i Malmö Arena.

När Sverige i dag reste till Graz för mötet med Österrike, där den tidigare svenska landslagsmannen Mattias Andersson finns med i ledarstaben, var det med 15 spelare. Från onsdagstruppen har Albin Lagergren tvingats utgå efter att ha fått en smäll mot stortån i matchen mot Spanien. Röntgen visade dock att det inte finns någon fraktur, men spel mot Österrike blev inte aktuellt.

Inte heller Mikael Appelgren, som tvingades avstå onsdagens match på grund av höftproblem, finns med på plats i Graz. Sent i går kväll tvingades han kasta in handduken.

En som däremot är med på plats är vänstersexan Jerry Tollbring, som svarade för två mål mot Spanien.

– Vi får ta med oss kämpaglöden från matchen i onsdags, att vi faktiskt kom tillbaka i andra halvlek och hade chans att ta poäng. Spanien är svåra att möta. De har ingen riktig skytt på nio meter, men spelar med snabbhet och smartness och är otroligt skickliga på att alltid få iväg bollen, säger Tollbring.

Österrike har Tollbring inte ställts mot tidigare, men känner igen några av spelarna från Bundesliga.

– De har väldigt kantspelare från Bundesliga och så har de Nikola Bilyk från Kiel på vänsternio. Det är ett bra lag och vi har kunnat se en del av dem på video.

I går blev det offentligt att Tollbring rivit sitt nuvarande kontrakt med tyska storklubben Rhein-Neckar Löwen, som skulle gått ut 2020, för att skriva på ett nytt som sträcker sig till 2023.

– Jag trivs väldigt i laget och det är klart att det spelar in att det är många skandinaver i laget och att den nye tränaren som kommer till nästa säsong (förbundskaptenen Kristján Andrésson) är någon jag känner till. Det har också påverkat mitt val att stanna. Det är inspirerande att spela i en förening som slåss om titeln både i Bundesliga och Champions League.

Matchen mot Österrike spelas klockan 16.30 på söndagen och sänd på TV10 och i Viaplay.

Text: Daniel Vandor
Foto: Ludvig Thunman