Nyheter

Herr / 30 november 2016

Herrarnas EM-kval avslutas i Lidköping

Sparbanken Lidköping Arena blir spelplats för herrarnas avslutande EM-kvalmatch. Slovakien står för motståndet i juni för Kristján Andrésson och hans manskap.

• • •

Sverige, under ledning av nye förbundskaptenen Kristján Andrésson, fick en fin start på EM-kvalet när med fyra poäng efter hemmamatchen mot Montenegro (36–21) och bortamötet med Slovakien (21–17).
I vår spelas resterande fyra kvalmatcher först dubbelmöte med Ryssland i början av maj och sedan Montenegro på bortaplan och Slovakien på hemmaplan i mitten av juni. Matchen mot Slovakien kommer att spelas i Sparbanken Lidköping Arena den 17 eller 18 juni.
– Vi hoppas att kunna bjuda på en riktig handbollsfest i arenan, en fest till vilken vi bjuder in alla handbolls- och idrottsintresserade. Vi tror att vi tillsammans med arrangörerna ska kunna skapa förutsättningar för en fantastisk dag, en dag där vi också planerar för fler aktiviteter än bara denna match. Därför har vi också bjudit in vår lokala klubb, HK Lidköping, till detta samarbete, säger Glenn Rytterfjell, försäljnings- & marknadsansvarig Sparbanken Lidköping Arena.
Stefan Lövgren, vd för Handbollandslaget AB:
– Det ska bli oerhört spännande att spela i Lidköping. Det är inte bara en bandystad, utan det finns även ett stort handbollsintresse och stora möjligheter till att göra den här EM-kvalmatchen till en riktig handbollsfest för både spelare och publik.
Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån