Nyheter

Herr / 25 juni 2018

Herrarnas VM-grupp lottad: "Ska komma väl förberedda"

I januari 2019 avgörs VM i Danmark och Tyskland, och grupperna inför mästerskapet lottades under måndagen. Sverige hamnade som toppseedade i den intressanta grupp D.

• • •

Efter fina framgångar på landslagssidan de senaste åren gick alltså Sverige in som toppseedade i lottningen, där man placerades i grupp D. När det hela var över stod det klart att Sverige hamnat i en grupp med klar utomeuropeisk prägel:
GRUPP D
Sverige
Ungern
Qatar
Argentina
Egypten
Angola
Gruppen spelar sina matcher i Köpenhamn och förbundskapten Kristján Andrésson hade följande att säga om motståndet som väntar:
– Förutom Angola får vi möta lag som vi redan spelat mot under mina år som förbundskapten. Argentina och Qatar känner vi igen sedan VM 2017 och Ungern mötte vi inför EM 2018. Angola är ett mer oskrivet kort men vi ska nog hinna få information om dom också. Eftersom vi gjort ett bra jobb i förväg gav det oss toppseedning och därmed slapp vi lag som Frankrike och Danmark.
Är lagen i gruppen lag du tycker ni ska slå?
– Som det är idag är vi det starkare laget, det visade vi inte minst under VM 2017. Men det är en bit kvar till mästerskapet och allt handlar om vilka spelare som vi får med oss, vilka som håller sig friska och krya. Det är många aspekter som ska vägas in. Men vi har en toppseedning av en anledning och vi ska leva upp till de resultat vi presterat i de senaste mästerskapen. Det är en press på oss som vi vill ha och som vi ska leva med. Man förväntar sig att vi är ett lag som slåss om topplaceringarna i gruppen.
I grupp C, den andra som spelas på dansk mark (Herning) och som innehåller potentiella motståndare för Sverige efter gruppspelet och i den så kallade “main round”, då lagen från grupp C och D möts efter det första gruppspelet:
GRUPP C
Danmark
Norge
Österrike
Tunisien
Chile
Saudiarabien
– Jag är inte fullt insatt i den gruppen än men överlag kan man konstatera att de europeiska lagen är väldigt starka, och det finns många intressanta lag vi kan få mötta i “main round” från grupp C.
Kan du säga att du är nöjd med gruppen?
– Jag är varken nöjd eller besviken utan mer glad att vi fått lottningen nu så vi kan börja förbereda oss och lägga upp en plan. Vi ska se till att vara så förberedda som möjligt när det börjar i januari.
Övriga grupper lottades enligt följande:
GRUPP A (spelas i Berlin)
Frankrike
Ryssland
Tyskland
Serbien
Brasilien
Sydkorea
GRUPP B (spelas i München)
Spanien
Kroatien
Makedonien
Island
Bahrain
Japan
FÖR RESOR TILL DE STORA HANDBOLLSMÄSTERSKAPEN
Grand Travel Group – Officiell resebyrå för Svenska Handbollslandslaget
Svenska Handbollsfans
Handbollsresor
Text: Marcus Löfström