Nyheter

Herr / 6 april 2018

"Hoppas vi kan fortsätta med det snabba spel vi tycker om"

Med en dags perspektiv är Jim Gottfridsson fortfarande oerhört nöjd med segern mot Kroatien.
– Det var ett riktigt bra lag vi mötte och vi gjorde en bra insats, säger Jim Gottfridsson.

• • •

Kroatien fick ingen revansch på Sverige efter förlusten i hemma-EM i januari. Även den här gången var det Sverige som var det klart bättre laget och hade ledningen i princip hela vägen till slutsignalen. 17–13 i halvtid skrevs till 32–25.
– Det var en skön känsla och jag tycker att vi gjorde en väldigt bra landskamp. Vi har många slitna kroppar och flera nya spelare som vi inte hade hunnit träna så mycket tillsammans med, så att vinna med sju mål var riktigt starkt av oss, säger Jim Gottfridsson.
Vad tyckte du om inramningen i arenan? 
– Det var fantastiskt. En jättehärlig hall med 4 000 på läktaren.
Gottfridsson svarade själv för fyra mål, men också flera inspel till matchens bästa målskytt Andreas Nilsson, som spelade sin första landskamp för året. ”Gotte” är glad att ha ”Stycket” tillbaka i laget.
– Det blir ett annorlunda spel när vi har honom tillbaka, vi spelar mer för att hitta mittsexorna. Sen ska vi inte förringa insatserna från Jesper Nielsen som vi normalt sett har där också. Han blev uttagen i All star team i EM i januari, så vi har verkligen två av världens bästa mittsexor i laget.
Redan på lördagen är det match igen mellan Sverige och Kroatien, den här gången i Himmelstalundshallen i Norrköping. Gottfridsson tror att det kan bli en annan matchbild då.
– Jag tror säkert att det kommer att få sig en rejäl omruskning, så vi får se hur de ställer upp. För vår del hoppas jag att viken fortsätta med det snabba spel som vi tycker om.
Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån