Nyheter

Herr / 11 januari 2017

Ingen Jakobsson i VM-premiären

I morgon bitti reser det svenska handbollslandslaget till Frankrike, men det blir utan Johan Jakobsson. Högernian lider fortfarande av den smäll han fick mot huvudet förra veckan och missar åtminstone de tre första VM-matcherna.

• • •

17 spelare åker med förbundskaptenen Kristján Andrésson och övriga ledarstaben till Paris under torsdagen, även om maximalt 16 får skrivas in i den slutgiltiga trupp som ska lämnas in på det tekniska mötet på torsdagskvällen. Två byten får göras under turneringen plus att en 16:e spelare får skrivas in om bara 15 skrivs in till första matchen.

Johan Jakobsson, utsedd till turneringens bästa högernia under EM i fjol, kan dessvärre inte åka med från start då han inte har återhämtat sig fullt ut efter den hjärnskakning som konstaterades efter matchen mot Norge i fredags. Han är kvar på första steget i den så kallade hjärntrappan.

– Det är förstås jättetråkigt och jag hade gärna spelat på fredag, men ingenting blir bättre av att jag går runt och ältar det. Jag kan bara hoppas för egen del att jag blir bättre och att det för lagets del kommer att gå bra, säger Jakobsson.

Förbundskaptenen Kristján Andrésson:

– Främst lider jag med Johan som jag vet har sett fram emot den här turneringen. Det viktigaste för honom nu är att han får ordentligt med vila och återhämtning. Att chansa med en huvudskada har aldrig varit ett alternativ.

Andreas Cederholm, till vardags i franska Toulouse, anslöt till truppen i måndags och åker nu med till Paris.

Laget tränar i Accorhotels Arena i Paris under torsdagseftermiddagen och spelar premiären på fredag mot Bahrain i samma arena.

Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån