Nyheter

Herr / 12 november 2016

Inget VM-spel för Jonas Källman

Veteranen Jonas Källman var en av Sveriges bästa spelare i förra veckans EM-kval. Nu står det dock klart att han missar VM i Frankrike i januari.

• • •

Sverige inledde kvalet till EM 2018 på bästa tänkbara sätt genom att besegra Montenegro på hemmaplan och Slovakien på bortaplan förra veckan. Nästa uppgift för förbundskaptenen Kristján Andréssons landslag blir VM i Frankrike i januari.
En som inte är tillgänglig för VM-spel är Ungernproffset Jonas Källman, lagkapten under den senaste samlingen. Familjen väntar tillökning precis när mästerskapet inleds.
– Hur gärna jag än hade velat spela VM kommer familjen alltid att gå först för mig och jag behöver vara hemma, säger 35-åringen, som hoppas kunna vara med igen när EM-kvalet fortsätter i maj.
– Jag älskar att spela i landslaget och vill fortsätta att göra det framöver om kroppen är hel och Kristján vill ha mig med.
Förbundskaptenen Kristján Andrésson:
– Det är förstås tråkigt att vi inte får använda handbollsspelaren Jonas Källman i VM, men pappan och maken Jonas Källman har en ännu viktigare roll då och han väljer helt rätt här. Vi har haft en bra dialog hela tiden och jag var medveten när jag tog ut honom till EM-kvaltruppen att han kanske inte skulle vara tillgänglig i VM.
Den svenska VM-truppen presenteras om cirka fyra veckor.
Text: Daniel Vandor