Nyheter

Herr | Landslaget / 13 januari 2020

Jesper Nielsen: “Alla chanser att vinna”

Sverige föll tungt på söndagskvällen mot Slovenien. Blågult som gjorde 34 mål på Schweiz mäktade med endast 19 kassar mot ett försvarsstarkt Slovenien vilket inte räckte till någon tvåpoängare. Nu väntar gruppspelets avslutade omgång i Göteborg.
– Vi har alla chanser i världen att vinna, säger Jesper Nielsen inför matchen mot Polen.

Det var besvikna svenskar som vände hemåt från Scandinavium i söndags. Blågult förlorade mot Slovenien som fick en fullträff i sin matchplan. Ljubomir Vranjes manskap gjorde det svårt för Sverige som inte lyckades luckra upp motståndarnas robusta defensiv

– Gårdagen var inte vad vi hoppades på. Vi hade det tufft anfallsmässigt. Vi kom till bra lägen men missade. Sen fick vi inte riktigt igång vårt flyt. De sprang hem och spelade ett bra målvakt- och försvarsspel. Det var en tuff match att spela, lyder Jesper Nielsens analys av matchen.

Hur tungt var det att förlora inför hemmapubliken i Göteborg?

– Självklart var det tungt att förlora. Men vi är dem som är mest besvikna. Det är verkligen inte kul att förlora, sannerligen inte på hemmaplan. Det kändes tungt.

Hur är känslan i truppen idag måndag?

– Det känns lite bättre än igår. Då var det besvikelse direkt efter slutsignal. Det är lite lättare nu. Det är en ny match på tisdag som vi måste vinna. Det gäller att vi samlar energi och höjer nivån.

Vad kan vi förvänta oss av Polen?

– De är ett bra lag med duktiga spelare. Men det är ett ganska nykomponerat lag, så jag har inte superbra koll på dem. Men vi har hemmaplan och alla chanser i världen att vinna.

Under måndagen kom beskedet att 20-årige Jack Thurin skrivs in i EM-truppen efter att Albin Lagergren lämnats utanför på grund av medicinska skäl. Thurin spelar till vardags i IFK Skövde och gör mästerskapsdebut imorgon mot Polen.

Vad har du sett av Jack på träning?

– Det här är mitt första landslagsläger med honom. Han är stor, lång och har ett bra skott. Jag hoppas att vi kan utnyttja hans skyttekraft. Det är nyttigt med ett vänsterhänt alternativ på högernio. Det är svårt att spela hela matcher med högerhänt högernio, även om Linus Arnesson gjorde det bra mot Slovenien. Framförallt är det nyttigt för att försvaret inte ska vänja sig. Det ska bli intressant att se vad Jack kan bidra med.

Vad kan ni ta med er från söndagens insats mot Slovenien?

– Vi släpper bara in 21 mål. Normalt sett vinner man matcher med en sådan siffra. Ändå har vi lite mer att ta av försvarsmässigt tycker jag. Vi gjorde en kämpainsats och gav oss inte. Vi stod upp som ett lag, det var positivt.

Vilken blir den viktigaste detaljen imorgon?

– Att vi kommer upp i försvaret och får till vårt samarbete med målvakterna. Sedan vill vi springa och släppa lös allt vi har. Göra enklare mål än sist, avslutar Nielsen.

Text: Olof Thyrelius Ericson
Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån