Nyheter

Herr / 30 april 2018

Jesper Nielsen enda svenska spelare i Final Four

Nu står det klart vilka fyra lag som spelar Final Four i Champions League den här säsongen, och Sverige har en svensk spelare och en svensk ledare representerade.

• • •

Det fanns goda möjligheter för sedvanlig bred svensk representation när det skulle avgöras vilka fyra lag som skulle ta sig vidare till säsongens Final Four i Köln. Och visst fick vi svenskar bland de fyra lagen, men endast två. Det sedan Jesper Nielsens Paris Saint-Germain slutfört jobbet mot Kielce i den andra kvartsfinalen. Därmed är Nielsen enda spelare, samt Staffan Olsson som ledare, i Final Four för svensk räkning.
Såväl Kiel som Flensburg och Skjern, med totalt elva svenska spelare i trupperna, fick nämligen ge sig i sina kvartsfinaler. Kiel, med Niclas Ekberg, Emil Frend Öfors och Lukas Nilsson i laget, slog förvisso Vardar borta med 28–27 men det räckte inte då man förlorade den första matchen med 28–29. Minsta möjliga marginal således. Ekberg blev delad bästa målskytt i Kiel med fem mål på kontot.
Jim Gottfridsson, Hampus Wanne, Simon Jeppsson, Tobias Karlsson och Mattias Andersson hade en tung dag med sitt Flensburg. Man hade 28–28 mot Montpellier med sig från första matchen men fick storstryk i Frankrike, 17–29.
Skrällaget Skjern hade sex mål att hämta in mot Nantes på hemmaplan, men fick bara kryss 27–27. Det trots att man hade fyra bollars ledning mot fransmännen i början av den andra halvleken. Markus Olsson blev bästa svenska målskytt med fyra mål, medan Jonathan Stenbäcken stod för tre och Jesper Konradsson för ett.
Lottningen för Final Four sker nu på onsdag.
Text: Marcus Löfström
Foto: Bildbyrån