fbpx

Nyheter

Herr / 26 januari 2018

Lagergren missar resten av EM – Cederholm ansluter

Sverige tvingas till ett spelarbyte inför kvällens semifinal mot Danmark. Albin Lagergren har drabbats av en hjärnskakning och ersätts av Andreas Cederholm som ansluter under dagen.

• • •

Högernian Alin Lagergren fick en smäll mot huvudet i matchen mot Norge i onsdags och det har tyvärr nu konstaterats att det handlar om en hjärnskakning. 25-åringen, som är Sveriges bäste målskytt i turneringen, missar därmed kvällens semifinal och söndagens final eller bronsmatch.
– Det är oerhört tråkigt för Albin att inte få uppleva finalhelgen på planen och det är förstås ett avbräck för oss som lag också, men vi kommer aldrig att chansa när det handlar om huvudskador. Vi får acceptera det läge vi nu har och göra det bästa av det, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson.
Sent i går kväll ringde han till Andreas Cederholm som ansluter till laget under dagen och är spelklar till kvällens semifinal. Cederholm, till vardags i Bundesligaklubben GWD Minden, spelade EM 2016 och har totalt gjort 38 A-landskamper.
Text: Daniel Vandor
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån
Bilden: Albin Lagergren missar kvällens semifinal och söndagens final eller bronsmatch på grund av en hjärnskakning.