Nyheter

Herr / 26 oktober 2020

Landslagsåterbud för skadad Palicka

Målvakten Andreas Palicka missar nästa veckas EM-kvalmatcher mot Rumänien och Kosovo efter att ha dragit på sig en knäskada i gårdagens Bundesligamatch mot Erlangen. 

– Det gör ont och jag är väldigt bitter just nu, säger Palicka som i somras utsågs till årets spelare inom svensk handboll.

Den ena halvan av både svenska landslagets och Rhein-Neckar Löwens målvaktsduo, Mikael Appelgren, opererade nyligen sin axel och är borta från spel till våren. Nu står det klart att även Andreas Palicka hamnat på skadelistan, även om konvalescenstiden inte beräknas vara lika lång här.

Efter en strålande inledning mot Erlangen i går för RNL, som leder Bundesliga efter fem omgångar, skadade Palicka sitt högra knä och beräknas nu vara borta sex till åtta veckor.

– Det är en del av ena ledbandet som har gått sönder och det känns jättetråkigt att jag inte kommer att kunna spela på ett tag. Jag har på inget sätt räknat bort spel i VM, men det handlar ju också om att komma tillbaka i bra form. Ibland kommer man tillbaka fortare, ibland tar det längre tid, säger han.

Palicka ersätts i nästa veckas trupp av Tobias Thulin, till vardags i Bundeligakonkurrenten SC Magdeburg. Hela truppen finns här. Thulin ersätts i sin tur i ligalandslaget, som samlas parallellt i Göteborg, av Ystads IF:s Niklas Kraft.

Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån