fbpx

Nyheter

Herr | Landslaget / 15 januari 2020

Linus Arnesson: “Lite upp och ner”

Sverige lämnar Göteborg halvt nöjda efter två segrar och en förlust. Nu väntar en spännande och inspirerande huvudrunda i Malmö som inleds på fredag. 
– Nu är det nästa steg. Det ska bli jätteroligt, säger Linus Arnesson. 

Det var ett lättat landslag som tog adjö av publiken i Scandinavium under tisdagskvällen. På plan hade Blågult besegrat Polen fullt rättvist med 28–26. I och med vinsten tog man revansch på sig själva efter den tunga förlusten mot Slovenien och lämnade Göteborg med lite medvind.

Men segermarginalen hade kunnat vara större. Åtminstone enligt Linus Arnesson som inte var helt nöjd med lagets insats.

– Först och främst var det skönt att vinna, det behövde vi göra. Men samtidigt hade vi kunnat gå i från den här matchen med en bättre känsla. Men Polen är ett duktigt lag och det får man respektera. Stundtals slappnade vi av och då går det fort i handboll. Det var lite knackigt spel, säger 29-åringen och fortsätter:

– Jag hade önskat lite bättre flyt framåt och mindre slarv. Vi hade en bra period i första halvlek men efter lite slarv är det uppe i likaläge igen. Hade vi haft fokus och bättre passningar hade vi kunnat gå i från Polen. Men i andra halvlek jobbade vi på bättre tycker jag. Vi fick några räddningar och hjälper till varandra mer.

Vad var den huvudsakliga uppgiften med matchen?

– Att ta två poäng och lämna med en bra känsla.

Hur vill du summera de tre matcherna i Göteborg? 

– Det har varit lite upp och ner. Vi vet vad vi kan göra och ibland har vi spelat jättebra. Men det har även sett lite knackigt ut framåt. Men det är bara att fortsätta jobba så hoppas jag att vi kan prestera bättre i huvudrundan.

Hur kul ska det bli att spela huvudrunda i Malmö?

– Det ska bli jätteroligt. Nu är det nästa steg som gäller.

Skönt med två dagars vila?

– Ja, nu blir det ju som sagt två dagar istället för en. På onsdag reser vi så man får ta vara på den tiden man får.

Text: Olof Thyrelius Ericson
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån