Nyheter

Herr / 13 januari 2019

Lukas Nilsson: "Gåshud när vi sjöng nationalsången"

I premiären fick Lukas Nilsson priset som matchens bäste spelare – nu har han laddat om inför kvällens match mot Argentina och hoppas på lika bra stämning i Royal Arena.
– Vi hade ett magiskt stöd i fredags och man vill bara ut och spela inför den svenska publiken igen, säger 22-åringen.

• • •

Lukas Nilsson må vara yngst i det svenska landslaget, men han gör redan sitt femte mästerskap för Sverige. Och i fredagens VM-premiär startade Ystadkillen som numera spelar i tyska THW Kiel och blev femmålsskytt.
– Det hade jag inte räknat med nu när Kim Ekdahl Du Rietz är tillbaka, men det var skoj. Det var en häftig känsla att springa in i arenan och känna att vi hade hemmaplan fast vi inte ens spelar i Sverige. Det var gåshud när vi sjöng nationalsången tillsammans och jag hoppas att det blir samma sak i dag, säger Nilsson.
Laget tränade tillsammans i går eftermiddag och har under förmiddagen i dag varit i arenan och mjukat upp kropparna. Ingen handbollsträning, men väl bordtennis, fotbollstennis och andra lekar för att få spelarna avslappnade till kvällens match.
– Som handbollsspelare vill man lira matcher och jag ser fram emot att få möta Argentina som jag tycker överraskade i första matchen mot ett starkt Ungern.
Vad får ni se upp med?
– Det spelar annorlunda jämfört med europeiska lag och det gäller att hela tiden vara vaken och jobb vidare även när man tror att situationerna är överspelade. Plötsligt kommer det skott eller en stegisättning. De spelar rätt underhållande, även om de saknar sin bästa spelare Diego Simonet.
Matchen börjar 20.30 och sänds på TV3 och Viaplay.
Text: Daniel Vandor
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån