Nyheter

Herr / 26 januari 2019

Lukas Nilsson: ”Vi ska bara vinna sista matchen”

Besvikelsen var stor efter den missade semifinalplatsen – nu har Lukas Nilsson och det svenska landslaget laddat om inför kvällens match om femteplatsen.

• • •

22-årige Lukas Nilsson gör sitt femte seniormästerskap och har visat att han fortsatt sin utveckling mot världstoppen. Han har fått en stor roll under mästerskapet och har gjort näst flest spelmål i det svenska laget med sina 26 (Mattias Zachrisson har gjort 29).
– Det är skitkul att vara iväg med landslaget och jag tycker att vi har gjort en bra turnering och att det har funkat bra för egen del också Tyvärr gick vi inte så långt som vi ville och hoppades, men så är handbollen ibland. Det är många lag som vill spela om medaljerna, men bara några som får den möjligheten i varje mästerskap.
Efter sex raka segrar blev det förluster mot Norge och Danmark – morgondagens två finallag – och Kroatien väntar i kväll i match om femtepris.
– Både jag och de andra i laget var jättebesvikna, arga och frustrerade efter den missade semifinalplatsen, men i mästerskap är det dagsformen som avgör och tyvärr var Norge och Danmark bättre än oss när vi möttes.
Sverige mötte Kroatien vid tre tillfällen förra året och mötet Nilsson minns bäst är det i EM i Split.
– Det var en mäktig upplevelse när vi slog dem på deras hemmaplan och tystade hela arenan. Jag vet inte hur motiverade de är i kväll och vad vi kan förvänta oss, men det har ett jäkligt bra lag när de är på topp. Vi ska bara ut och vinna sista matchen, säger Nilsson som bland annat ställs mot vännen och lagkamraten Domagoj Duvnjak.
Jerry Tollbring, som näst efter Albin Lagergren har fått mest speltid i det svenska laget, var liksom Nilsson besviken efter Danmarksmatchen, trots att det lossnade för honom  och han gjorde åtta mål.
– De egna målen spelar mindre roll när man förlorar. Vi ville ta oss till semi och vi lyckades inte med det så det är klart att vi var besvikna. Nu kan vi inte göra så mycket åt det utan får bara försöka att gå ut och vinna nästa match och bättra på vår placering från förra VM där vi slutade sexa.
Matchen mot Kroatien börjat 20.30 och sänds på TV3 (sändningen startar 20.00).
Text: Daniel Vandor
Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån