Nyheter

Herr / 20 november 2017

Mikael Franzén in i svenska ledarstaben till EM i Kroatien

Herrlandslaget i handboll förstärker på ledarsidan inför EM i Kroatien i januari. Mikael Franzén kommer att fungera som videoanalytiker och rådgivare under turneringen.
– Ett bra ledarteam blir ännu bättre och ännu mer kompetent, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson.

• • •

Den 2 januari samlas handbollslandslagets inför herrarnas EM som drar igång tio dagar senare. Ett nytt ansikte kommer att finnas bland de svenska ledarna.
Mikael Franzén, till vardags tränare i Alingsås HK, får en nyckelroll i förberedelserna inför mästerskapet. Han kommer att analysera Sveriges motståndare och fungera som bollplank till Kristján Andrésson och övriga ledare.
– Mikael kommer att bli en stor tillgång både för ledarna och för spelarna. Han är oerhört noggrann i sitt sätt att arbeta och har ett öga för de små detaljerna som kan bli matchavgörande. Jag är glad att vi får möjlighet att ta del av hans kompetens och förmåga att få ur det bästa ur spelarna, säger Andrésson.
Som aktiv blev Franzén svensk mästare sju gånger med Redbergslids IK och som tränare tog han sin moderförening HK Aranäs från division två till Handbollsligan. Han gör nu sin åttonde säsong som tränare i högsta serien och de sju tidigare har resulterat i sex SM-finaler och tre SM-guld. De fyra senaste åren har han lett Alingsås till SM-final.
– Det blir en annorlunda roll för mig, som jag ser väldigt mycket fram emot. Det är ett hedersuppdrag att få vara en del av ett svenskt landslag, särskilt under ett mästerskap. Jag ser fram emot att arbeta med de duktiga ledare och spelare som finns i och runt landslaget, det ska bli oerhört inspirerande, säger Franzén.
Den svenska spelartruppen till EM presenteras den 4 december.
Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån