fbpx

Nyheter

Herr / 6 april 2018

Nielsen: "Skitkul att komma hem”

 
Jesper Nielsen är dubbelt spelsugen. Dels för att han missade matchen i torsdags på grund av förkylning, dels för att han för första gången får spela för Sverige i sin hemstad.
– Det kommer så klart att bli skitkul att komma hem och spela i Norrköping inför familj och vänner, säger mittsexan som tog plats i EM:s All star team i januari.

• • •


I torsdags var det Kristján Andrésson, Daniel Pettersson och Mattias Zachrisson som hade dubbel hemmaplan i Eskilstuna mot Kroatien, i eftermiddag är det Jesper Nielsen som har det. 4 000 åskådare på läktaren i förrgår, något liknande kan det bli i Himmelstalundshallen i Norrköping nu.
Nielsen, PSG-proffset som till nästa säsong byter till tyska mästaren Rhein-Neckar Löwen, har återhämtat sig efter förkylningen som hindrade honom från spel senast.
– Jag är spelklar och känner mig piggare. Så klart tråkigt att jag inte kunde vara med senast, men jag har kunnat göra andra saker i veckan, säger han.
Annars försäkrar han att kroppen mår bra, trots att vi närmar oss slutet av säsongen.
När Sverige vann EM-silver i januari saknades pappalediga Andreas Nilsson. Det innebar mer speltid offensivt för Nielsen – som var så bra att han utsågs till turneringens bästa mittsexa.
Nu är ”Stycket” tillbaka och var bäst på planen i torsdags med sina sex mål. Konkurrensen till trots är Nielsen nöjd med att ha fått tillbaka sin rumskamrat sedan många år tillbaka.
– Det är nog där jag har saknar honom mest, annars är det nog tillbaka till försvaret för min del, säger Nielsen och skrattar.
– Det är jätteskönt att han är tillbaka. Han är en av de bästa linjespelarna i världen och det är alltid bra när de bästa kan vara med.
I Nielsens frånvaro vann Sverige mot Kroatien med klara 32–25 efter att tidigt ha kopplat greppet om matchen.
– Vi gjorde en bra match, men de såg också lite bleka ut. Jag förväntar mig ett bättre Kroatien nu.
Taktiken för en ny framgång har han klar.
– Vi ska spela som vi gjorde i torsdag där vi kämpade bra bakåt, hade två jättebra målvakter i Andreas Palicka och Mikael Aggefors och sedan ska vi springa, det är vår taktik.
Matchen mot Kroatien startar 16.00 och sänds på TV3 och Viaplay. Biljetter till Himmelstalundshallen finns att köpa på handboll.ebiljett.nu.
Förutom att Nielsen är tillbaka i truppen finns en ändring i den svenska uppställningen. Tobias Thulin ersätter Mikael Aggefors, som under fredagen spelade cupmatch med klubblaget Ålborg.
Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån