Nyheter

Herr / 31 maj 2019

Nilsson jagar ny CL-titel: "Blir en häftig helg"

Andras Nilsson försvarar de svenska färgerna när Champions Leagues Final Four avgörs i Köln i helgen.
– Veszprem har höga mål, vi ska vara här varje år, säger landslagsspelaren.

• • •

Det är femte gången Andreas Nilsson reser till Köln för att göra upp om Champions League-titeln. Första gången, 2013, blev det succé och seger med Hamburg – nu är han där för fjärde gången med ungerska Veszprem.
– Vi förlorade finalerna mot Barcelona 2015 och Kielce 2016, sedan missade vi finalen 2017 och förra året missade vi att ta oss dit, säger Nilsson inför helgens handbollsfest i Tyskland.
Just polska Kielce, som slog ut stjärnklubben PSG i kvartsfinalen, väntar i semifinalen i morgon.
– Vi räknar med en tuff match, men vi har vår spelplan redo och vi får hoppas att det räcker för att ta oss till finalen, säger han.
I den andra semifinalen möts Barcelona (mästare 2015) och Vardar (mästare 2017).
Mycket är uppåt just nu för både ”Stycket” och klubben. I söndags vann laget det ungerska mästerskapet efter att ha besegrat Jonas Källmans Pick Szeged i dubbelmötet i finalen.
– Det betydde oerhört mycket för oss att ta tillbaka titeln. Det är alltid bra för klubben när Szeged inte vinner och viktigt för oss att ta tillbaka taktpinnen efter att ha förlorat mot dem i finalen förra året och flera gången den här säsongen.
Hur stora förväntningar finns det i klubben att ni ska vinna mästerskapet? 
– Klubben förväntar sig varje år att vi både ska vinna titeln i Ungern och ta oss till Final Four. Så har det varit i många år, så vi är vana vid det.
Du är ende svenska spelaren i Köln i helgen. Hur häftigt är det att spela där? 
– Det är sjukt häftigt. Man känner direkt när man kommer dit att det är speciellt och ännu mer när man kommer in i arenan. Det är skoj att spela inför 20 000 åskådare och vi har alltid ett bra stöd från våra supportrar. Det kommer att bli en häftig helg.
Semifinalen mot Kielce spelas 15.15 under lördagen, Barcelona–Vardar klockan 18. Båda matcherna sänds på TV3 Sport HD, Viasat Sport och Viaplay.
Text: Daniel Vandor
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån