Nyheter

Dam | Herr | U-landslag / 10 januari 2019

Nytt partnerskap med Prioritet Finans

Prioritet Finans har varit sponsor till svensk handboll sedan 2014 och varit synliga i samband med dam- och herrlandslagens matcher. Nu ökar företaget sitt stöd till svensk handboll och ingår ett nytt sponsoravtal som även omfattar alla ungdomslandslagen på både pojk- och flicksidan.

• • •

– Handboll kräver ingen dyrbar utrustning. Det är en lagidrott som ställer krav på ett gott samarbete och en nära gemenskap, egenskaper som är viktiga för att utveckla friska och sunda människor och goda samhällen. Det är min viktigaste drivkraft för att vara med och stödja svenskt idrotts- och föreningsliv, säger Nils Wiberg, vd på finans- och factoringbolaget Prioritet Finans.
Det nya samarbetsavtalet innebär att Prioritet Finans även blir partner till Ungdoms-SM i handboll under de kommande tre åren. Ett mästerskap som varje år samlar 600 lag från 500 klubbar runt om i landet, där fler än 2500 handbollsmatcher, för både pojkar och flickor mellan 14 och 18 år, spelas innan de åtta främsta lagen i varje klass gör upp om SM-titeln i ett avgörande slutspel.
– Våra sponsorer är en förutsättning för att svensk handboll överhuvudtaget ska kunna bedriva sin verksamhet, både på elitnivå i landslagen men också vår viktiga breddverksamhet på ungdomsnivå. Dessa samarbeten gör att svensk handboll mår bra just nu och växer på ungdomssidan. Att Prioritet Finans nu växlar upp stödet till svensk handboll är viktigt för oss. Särskilt glädjande är det att företaget blir partner till Ungdoms-SM som redan idag är Sveriges största ungdomsmästerskap. Med Prioritet Finans som ny partner kan vi utveckla det evenemanget ytterligare och göra det till en ännu större handbollsfest för våra handbollsungdomar, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.
Läs mer