Nyheter

Herr | Landslaget / 5 januari 2019

Pettersson och Lindskog inkallade till helgens matcher

Linjespelarna Andreas Nilsson och Jesper Nielsen kommer inte till spel i dagens och morgondagens landskamper. Fredric Pettersson och Anton Lindskog har anslutit till truppen och kliver in till matcherna mot Ryssland.

• • •

Den svenska VM-truppen samlades i Halmstad i onsdags inför mästerskapet i Danmark och Tyskland som drar igång nästa fredag för svensk del. I förberedelserna ingår två landskamper mot Ryssland, i Kinnarps Arena i Jönköping i dag (16.00) och i Halmstad Arena i morgon (18.00).
Varken Andreas Nilsson eller Jesper Nielsen kommer till spel i dessa två matcher. Nilsson har ett magvirus och följer inte med till Jönköping medan Nielsen har känningar i ljumsken och som en säkerhetsåtgärd sparas från matchspel.
– Vi vill inte chansa och det viktigaste för oss är att spelarna är redo inför VM-premiären, vilket vi har goda förhoppningar om att de ska vara, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson.
Fredric Pettersson (Montpellier) och Anton Lindskog (Wetzlar) anslöt till truppen i natt respektive i går kväll och kommer att finnas med i den svenska matchtruppen i dag och i morgon.
Matchguide: Sverige–Ryssland
Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån