Nyheter

Herr / 4 april 2018

Pettersson tillbaka på hemmaplan

Född i Eskilstuna, fostrad i Guif – i morgon får Daniel Pettersson spela match i nya Stiga Sports Arena för första gången.
– Det känns förstås jätteroligt att vara med i svenska landslaget igen och det är extra kul att få komma hem till Eskilstuna, säger högersexan.

• • •


Mattias Zachrisson på högernio, Daniel Pettersson på högersex. Under många år var det elitseriens kanske vassaste duo på högersidan. När Sverige tar emot Kroatien i Eskilstuna i morgon kan det bli en återförening på hemmaplan.
– Sist vi spelade tillsammans hade vi ett bra samarbete, så jag hoppas att det fortsätter då, säger 25-årige Pettersson, som fick ett samtal från förbundskaptenen Kristján Andrésson förra veckan.
Lagkaptenen Niclas Ekberg är kvar i Kiel för att göra rehab inför säsongsavslutningen och ersättaren hämtades från Magdeburg.
”DP” har tidigare spelat nio landskamper – senast i dubbelmötet med Tyskland i mars förra året – och gjort 25 mål på dessa. Nu gör han Hampus Jildenbäck sällskap på högersexpositionen i landslaget.
– Jätteroligt att gå komma hem dit man är uppvuxen och få spela inför bekanta ansikten. Och det är en väldigt fin arena, säger han när han tittar runt i Stiga Sports Arena.
Biljetter till Sverige–Kroatien i Eskilstuna 5 april och i Norrköping 7 april finns att köpa på handboll.ebiljett.nu.