Nyheter

Herr / 8 november 2018

Prestigemöte i Partille när Sverige tar emot Norge

När EHF Euro Cup i handboll fortsätter i april står Norge för motståndet två gånger om. Sveriges hemmamatch kommer att spelas i Partille Arena lördagen den 13 april.

• • •

Sverige, Norge och Österrike arrangerar tillsammans EM i januari 2020 och är därmed direktkvalificerade för mästerskapet, liksom regerande europamästaren Spanien. Dessa fyra länder spelar därför nyinstiftade EHF Euro Cup under de perioder när övriga lag kvalspelar i jakten på EM-platser.
Sverige föll med uddamålet (28–29) i Malmö Arena mot europamästaren Spanien för två veckor sedan och besegrade sedan Österrike på bortaplan (34–31) ett par dagar senare.
När turneringen fortsätter under landslagsveckan i april spelar Sverige borta mot Norge i Arendal den 11 april och sedan i Partille Arena den 13 april, klockan 15.30. Biljetterna till hemmamatchen släpps den 5 december på handboll.ebiljett.nu.
– Det brukar alltid vara speciella matcher mot Norge med mycket prestige och känslor, matcher inget av lagen vill förlora. Det blir kul att få ladda med landslaget i Göteborg och jag hoppas att det blir bra publiktryck i Partille Arena, säger göteborgaren Hampus Wanne som är klubbkamrat med flera norska landslagsspelare i tyska mästarlaget SG Flensburg-Handewitt.
De svenska herrarna laddade i Göteborg inför det lyckade EM-slutspelet tidigare i år och kommer att spela gruppspelet i EM 2020 i Scandinavium.
Förbundskaptenen Kristján Andrésson:
– Vi trivs väldigt bra i Göteborg och ser fram emot att komma dit både i april och sedan i januari 2020 för EM. Mot Norge får vi en chans att bygga en ännu starkare relation med publiken i väst och hitta och slipa på våra rutiner i Göteborg inför EM. Att vi får möta ett av världens bästa lag kommer också att hjälpa oss i våra förberedelser inför mästerskapet, som kan bli en av karriärens höjdpunkter för många av spelarna.
Gruppspelet i EM i januari 2020 avgörs i Göteborg, Malmö, Trondheim (två grupper), Wien och Graz, huvudrundan i Malmö och Wien och finalspelet på Tele2 Arena i Stockholm.
EHF EURO CUP
24 oktober: Norge–Österrike 43–31, Sverige–Spanien 28–29
28 oktober: Österrike–Sverige 31–34, Spanien–Norge 30–27
10/11 april: Österrike–Spanien
11 april: Norge–Sverige (spelas i Arendal)
13 april: Sverige–Norge (spelas i Partille Arena)
13/14 april: Spanien–Österrike
12/13 juni: Österrike–Norge, Spanien–Sverige
15/16 juni: Sverige–Österrike, Norge–Spanien
Tabell: 1) Spanien, 4 p, +4   2) Norge, 2 p, +9  /  3) Sverige, 2 p, +2  /  4) Österrike, 0 p, –15 
Text: Daniel Vandor
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån