Nyheter

Herr / 23 april 2018

Rösta fram Champions League's all-star team

Champions League närmar sig den mytomspunna Final Four-helgen och med det är det återigen dags för fansen att rösta fram säsongens all-star team.

Precis som vanligt får fansen vara med och ta fram vilka spelare man ansett varit bäst under säsongens Champions League. Tio namn ska tas fram, där det förutom en startsjua även ska väljas bästa coach, bästa försvarare och bästa unga spelare född 1995 eller senare.
Man kan välja mellan fem namn i varje kategori och det finns gott om svensk representation. Bland målvakterna är Mattias Andersson i Flensburg-Handewitt nominerad. Skjerns Markus Olsson är nominerad bland vänsterniorna och Albin Lagergren från IFK Kristianstad kan röstas fram som en av högerniorna.
På högerkanten går det att rösta på Kiels Niclas Ekberg och som försvarare är även Flensburg-Handewitts Tobias Karlsson nominerad.
Du kan rösta på dina favoriter via denna länk.
I onsdags och i helgen spelades dessutom de första kvartsfinalerna i Champions League, med blandade resultat för de svenska spelarna.
Markus Olsson, Jesper Konradsson och Jonathan Stenbäcken i Skjern åkte på förlust i första mötet med Nantes, 27–33 på bortaplan. Olsson stod för sex mål och Konradsson för tre.
Även Niclas Ekberg, Emil Frend Öfors och Lukas Nilsson hade en tung helg med sitt Kiel, då man föll med 28–29 hemma mot Vardar. Det blev fyra mål för Ekberg, tre för Frend Öfors och tre för Nilsson.
Paris Saint-Germain med Jesper Nielsen i laget lyckades dock vinna över Kielce på bortaplan med 34–28, där Nielsen stod för fyra av målen.
Slutligen kryssade Flensburg-Handewitt och Montpellier, 28–28, i onsdagens första kvartsfinal. Hampus Wanne (fem mål), Jim Gottfridsson (tre mål), Simon Jeppsson, Tobias Karlsson och Mattias Andersson var såklart alla med och bidrog.
Text: Marcus Löfström