Nyheter

Dam | Herr / 30 mars 2019

Så följer du landslagsspelarna i helgen

Avgörande kvartsfinaler i Champions League, kampen om semifinalplatser i SHE och Bundesligamatch – här är matcherna med våra landslagsspelare som sänds i svenska kanaler och streamingtjänster.

• • •

LÖRDAG
17.30 Telekom Veszprem–Sporting CP

Sänds på Viaplay
Ungerska storlaget Veszprem, med vår landslagssspelare Andreas Nilsson, fick slita hårt i första mötet i Portugal och inte i ledningen förrän i den 53:e minuten. Till slut blev det dock seger med 30–28. Ändå ett bra utgångsläge då Vesprem är otroligt starkt på hemmaplan, men Sporting har inte gett upp hoppet om att bli första portugisiska lag i kvartsfinal i Champions League.

19.00 HBC Nantes–Rhein-Neckar Löwen
Sänds på Viaplay
Rhein-Neckar Löwen åkte på en tung och kostsam förlust borta mot Gummersbach i ligan i veckan (23–28, fyra mål av Jerry Tollbring) och åter nu till Frankrike för returen i Champions League mot fjolårsfinalisten Nantes. Tyskarna, som även har våra landslagsmålvakter Andreas Palicka och Mikael Appelgren samt skadade Jesper Nielsen i laget, vann hemmamötet förra helgen med 34–32 efter bland annat elva mål från mittsexan Jannik Kolbacher.

SÖNDAG
13.30 TSV Hannover-Burgdorf–HSG Wetzlar
Sänds på Viaplay
Emil Frend Öfors Wertzlar ligger på 14:e plats i Bundesliga, tre poäng efter elvan Hannover-Burgdorf där Alfred Jönsson ska spela nästa år. I Wetzlar finns även svenskarna Anton Lindskog och Olle Forsell Schefvert.

17.30 Skara HF–IK Sävehof
Sänds på Sportkanalen & C More
Sävehof hade en trio iväg på landslagsspel förra veckan och samtliga visade toppform i det första mötet i veckan med Skara. Johanna Forsberg var bäst på plan med sju mål medan Emma Fernis gjorde fyra och Olivia Mellegård tre när Sävehof vann med 29–21. Kan Sävehof öka på till 2–0 i matcher? Eller kan Skara skrälla på hemmaplan?

18.00 VästeråsIrsta HF–H65 Höör
Sänds på SHE Play
Även H65 Höör hade tre spelare på landslagsuppdrag förra veckan där Mikaela Mässing svarade för två mäktiga insatser mot Ryssland (18 mål!). Mot VästeråsIrsta i kvartsfinalen i onsdag hade hon det lite tyngre och det blev ”bara” två mål, men å andra sidan vann H65 väldigt komfortabelt med 32–17. Sofia Hvenfelt gjorde ett mål och Emma Lindqvist tre.

19.00 SG Flensburg-Handewitt–Mesjkov Brest
Sänds på Viaplay
Svensklaget SG Flensburg-Handewitt (landslagsspelarna Jim Gottfridsson, Simon Jeppsson och Hampus Wanne samt tidigare landslagskaptenen Tobias Karlsson), kliver in i sin 200:e Champions League-match i historien och gör det med ett tvåmålsövgerläge efter första matchen. Ändå fanns det en besvikelse i laget efter segern då man hade 30–22 men avslutade matchen med 0–6 (två mål av Gottfridsson, övriga svenskar mållösa. I veckan kom också säsongens första förlust i Bundesliga efter att Magdeburg avgjort på hemmaplan i matchens sista sekunder. Vinnaren här ställs i kvartsfinalen mot vinnaren i mötet Veszprem–Sporting.

Sugen på att se ännu fler matcher från olika ligor och länder? Handbollskanalen.se, Everysport.tvTV-matchen.nu och Tv.nu listar massor av matcher.

Text: Daniel Vandor
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån