Nyheter

Herr / 3 maj 2019

Så följer du landslagsspelarna i helgen

SM-semifinal, Bundesliga och kvartsfinaler i Champions League – här är matcherna som sänds i svenska kanaler och streamingtjänster under helgen med svenska landslagsspelare involverade.

LÖRDAG
17.30 Telekom Veszprem–SG Flensburg-Handewitt

Sänds på TV3 Sport HD, Viaplay & Viafree
Andreas Nilsson var matchens bästa målskytt när lagen möttes i den första kvartsfinalen förra veckan. Då vann hans Veszprem på bortaplan med 28–22, så Flensburg-Handewitts svenska landslagsspelare Jim Gottfridsson, Simon Jeppsson och Hampus Wanne har en tuff uppgift att vända det här på ungersk mark. Det som också talar emot är att det bara blivit tre segrat på elva tidiga möten mot Veszprem som dessutom aldrig har åkt ur Champions League efter att ha vunnit förstamatchen i åttondels- eller kvartsfinal.
18.10 IFK Kristianstad–Alingsås HK
Sänds på Sportkanalen & C More
IFK Kristianstad har fyra raka SM-guld och siktar mot ett femte, men uppförsbacken är stor just nu. Alingsås har vunnit de två första matcherna, så Valter Chrintzs och Philip Henningssons lag är piskat att vinna för att säsongen inte ska vara över redan innan finalerna börjar. Det som talar för IFK är en hemmaarena som ser ut att bli slutsåld. Chrintz skadade sig i onsdagens match, men ska vara redo för spel igen.
SÖNDAG
13.30 TSV Hannover-Burgdorf–SC Magdeburg
Sänds på Viaplay
Hannover-Burgdorf har inte rosat marknaden den här säsongen, men blir ändå en svårt nöt att knäcka på bortaplan för SC Magdeburg som saknar skadade Albin Lagergren men ändå har en vänsterhänt svensk i laget, Daniel Pettersson. Magdeburg föll förra helgen och ligger fyra i Bundesliga, två poäng efter trean Rhein-Neckar Löwen som man då föll mot.
16.00 Rhein-Neckar Löwen–SG BBM Bietigheim
Sänds på Viaplay & Viafree
Rhein-Neckar Löwens Mikael Appelgren är en av fyra spelare som kan bli månadens spelare i Bundesliga i april, de övriga är Niklas Landin (Kiel), Michael Damgaard (Magdeburg) och Hendrik Pekeler (Kiel). Nu tar ”Äpplet” och hans svenska lag- och landslagskamrater Andreas Palicka och Jerry Tollbring emot nästjumbon Bietigheim.
17.00 Paris SG–Vive Kielce
Sänds på TV3 Sport HD, Viaplay & Viafree
PSG, med Kim Ekdahl Du Rietz, har inte förlorat hemma i Champions League sedan 2014, men nu räcker det inte med att bara vinna för att gå till Final Four. Underläget är hela tio mål efter den mycket överraskande 24–34-förlusten borta mot polska Kielce förra helgen.
Sugen på att se ännu fler matcher från olika ligor och länder? Handbollskanalen.se, Everysport.tvTV-matchen.nu och Tv.nu listar massor av matcher.
Text: Daniel Vandor
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån