Nyheter

Dam | Herr / 17 maj 2019

Så följer du landslagsspelarna i helgen

Det är svensk landslagsprägel när EHF-cupen ska avgöras i Kiel i helgen och i Sverige spelas det SM-finaler på både dam- och herrsidan med flera gamla och nya landslagsspelare involverade. Här är helgens matcher med landslagsspelare som sänds på svenska kanaler och streamingtjänster.

FREDAG
18.00 Tvis Holstebro–THW Kiel
Sänds på Viaplay & Viafree
Det är dags för Final Four i EHF-cupen och spelplats är Sparkassen Arena i Köln. Hemmaplan alltså för Lukas Nilsson och tidigare landslagskaptenen Niclas Ekberg som också är med och slåss om guldet i Bundesliga. Kiel slog ut La Rioja och Balatonfüredi i gruppspelet och gick då direkt till Final Four medan Holstebro, med Viktor Östlund som i veckan blev landslagsuttagen igen, slog ut Constanta och Cuenca i gruppen och Tatabanya i kvartsfinalen.
20.45 Füchse Berlin–FC Porto
Sänds på Viaplay & Viafree
Det finns svenskt i båda lagen här också. En nuvarande svensk landslagsspelare i Mattias Zachrisson och en tidigare landslagslegendar på Portos bänk i form av tränaren Magnus Andersson. Båda lagen vann sina grupper och slog sedan ut Hannover-Birgdorf respektive Saint Raphael i kvartsfinalerna. De rutinerade tyska rävarna spelar här sitt femte Final Four på sex år och är regerande mästare.
LÖRDAG
18.10 Alingsås HK–IK Sävehof
Sänds på TV12 & C More
Den första SM-finalen på herrsidan spelas i morgon och det handlar om ett derby mellan Alingsås HK (mästare 2009 och 2014) och IK Sävehof (mästare 2004, 2005, 2010, 2011och 2012). Båda lagen har spelare som i veckan blev uttagna till två landskamper mot Japan i Tokyo 20 och 22 juni: Alingsås Felix Claar och Sävehofs debutanter Oskar Sunnefeldt och Gzim Salihi.
SÖNDAG
18.10 Skuru IK–IK Sävehof

Sänds på TV12 & C More
Regerande mästaren Sävehof, med landslagsduon Olivia Mellegård och Emma Fernis på respektive kant, har tagit ledningen med 2–0 i finalserien mot seriesegraren Skuru där landslagsspelarna Alexandra Bjärrenholt och Mathilda Lundström spelar. Fernis och Mellegård har gjort 15 respektive elva mål på de två inledande finalerna medan det har gått tyngre för Lundström (5) och Bjärrenholt (2). Hemmaseger – då spelas fjärde finalen i Partille på onsdag, bortaseger – då är Sävehof återigen svensk mästare.
Sugen på att se ännu fler matcher från olika ligor och länder? Handbollskanalen.se, Everysport.tvTV-matchen.nu och Tv.nu listar massor av matcher.
Text: Daniel Vandor
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån