Nyheter

Dam | Herr / 2 november 2018

Så följer du landslagsspelarna i helgen

Mängder av svenska landslagsspelare är i farten i Champions League i helgen, såväl damer som herrar. Här listas flera höjdarmatcher som sänds sänds i svenska kanaler.

• • •

LÖRDAG
14.00 Rostov-Don–Köpenhamn Håndbold
Sänds på Viaplay och Viafree
Ryska Rostov-Don på bortaplan är en av de svåraste uppgifterna man kan tänka sig i damernas klubblagshandboll. Johanna Bundsen, Jenny Alm, Hanna Blomstrand och Linn Blohm, som alla i veckan blev uttagna till EM, är på plats för att göra ett försök när Champions League vänder. För två veckor sedan möttes lagen i Köpenhamn och ryskorna vann då med 27–21 och toppar gruppen på fem poäng före just Köpenhamn på fyra medan Brest Bretagne  har tre och Sävehof hittills är utan.
17.30 Veszprem–Rhein-Neckar Löwen
Sänd på Viaplay och Viafree
Här finns det gott om landslagssvenskar på planen: Veszprems Andreas Nilsson och Rhein-Neckar Löwens kvartett innehållande Andreas Palicka, Mikael Appelgren, Jesper Nielsen och Jerry Tollbring. Båda lagen har vunnit tre matcher och förlorat två i Champions Leagues grupp A och ligger två poäng bakom tättrion Barcelona, Vardar och Kielce.
19.30 IFK Kristianstad–Montpellier
Sänds på TV3 Sport HD och Viaplay
Philip Henningssons Kristianstad fortsätter jakten på första Champions League-poängen och får finbesök i form av vårens mästare Montpellier från Frankrike, som liksom IFK inlett med fem raka förluster. En landslagsspelare och tidigare Kristianstadhjälte och landslagssvensk finns i gästande laget, nämligen Fredric Pettersson.
SÖNDAG
14.30 FTC Rail Cargo Hungaria–SG BBM Bietigheim
Sänds på Viaplay
Daniela Gustin blev tvåmålsskytt hemma mot ungerska FTC, men det blev ändå förlust med 25–28 i första mötet. Det var Bietigheims första förlust i gruppspelet efter att ha slagit CSM Bukarest och kryssat mot norska Vipers.
15.00 Brest Bretagne–IK Sävehof
Sänds på TV3 Sport och Viaplay
Bella Gulldéns och Filippa Idéhns Brest Bretagne tar emot deras förra klubb IK Sävehof med EM-uttagna Olivia Mellegård och landslagsreserven Emma Fernis i laget. Brest tog sin första CL-seger senast, just mot Sävehof som har tre raka nederlag och –35 i målskillnad på de första tre matcherna.
17.00 Paris SG–Pick Szeged
Sänd på Viaplay
Kim Ekdahl Du Rietzs stjärnfyllda, men också skadedrabbade, PSG tar emot ungerska mästaren Pick Szeged i ett riktigt toppmöte i grupp B – de två enda lagen som är obesegrade. Ner till trean Skjern skiljer det hela fem poäng efter lika många spelade matcher. Lagkapten i Pick Szeged är för övrigt en tidigare svensk 222-faldig landslagsspelare, Jonas Källman, som nyss förlängde sitt kontrakt där med ytterligare ett år, till 2020.
17.30 CSM Bukarest–Vipers Kristianstad
Sänd på Viaplay och Viafree
Sabina Jacobsens och Nathalie Hagmans CSM Bukarest toppar grupp D i Champions League och möter nu tabelljumbon Vipers Kristianstad från Norge som hittills har ett kryss och två förluster. Det var jämnt när lagen möttes på norsk mark för två veckor sedan, då rumänskorna vann med 29–27.
17.30 H65 Höör–Skövde HF
Sänds på Sportkanalen & C More
H65 Höör fick inte med någon spelare i EM-truppen, men bland de tolv reserverna finns Emma Lindqvist (debuterade i A-landslaget i september), månadens spelare i SHE Mikaela Mässing, målvaktsveteranen Jannike Wiberg, mittsexan Sofia Hvenfelt och kantspelaren Emma Rask. Skånskorna har gjort rent hus hittills i SHE – sex segrar på sex matcher – och möter nu Skövde, med sex poäng på lika många matcher.
18.15 SG Flensburg-Handewitt–Skjern Håndbold
Sänds på Viaplay
Regerade tyska mästaren, men landslagssvenskarna Jim Gottfridsson, Hampus Wanne och Simon Jeppsson, har imponerat stort i Bundesliga som de leder på full pott, men i Champions League har laget inlett med två segrar och tre förluster på de tre första omgångarna. Nu tar laget emot danska Skjern i ett prestigemöte. Förutom att de tidigare Flensburghjältarna Thomas Mogensen och Anders Eggert finns i Skjern finns även Jesper Konradsson, som var med landslaget i Malmö förra veckan, och tidigare OS-spelaren Jonathan Stenbäcken i laget.
Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån
Sugen på att se ännu fler matcher från olika ligor och länder? Handbollskanalen.se, TV-matchen.nu och Tv.nu listar massor av matcher.