Nyheter

Dam | Herr / 9 november 2018

Så följer du landslagsspelarna i helgen

Ny helg, nya möjligheter att slå er ner i tv-soffan och följa många av de svenska landslagsspelarna i sina respektive klubblag. SHE, Bundesliga och Champions League-spel står på spel för dem. Här listar vi matcherna som går på svenska kanaler.

• • •

LÖRDAG
14.00 Skuru IK–BH Heid
Sänds på Sportkanalen & C More
Det är oftast mycket fokus på H65 Höör och IK Sävehof i SHE, på ett sätt naturligt eftersom de möts i de två senaste SM-finalerna, slutat etta och tvåa i ligan de två senaste säsongerna och har de platserna även för tillfället. Men bakom smyger Skuru IK från Nacka, som vill vara med och slåss om finalplatserna i vår och som här har chansen att kliva förbi Sävehof i tabellen. På högersex finns landslagsspelaren och kommande mästerskapsdebutanten Mathilda Lundström och laget innehåller också EM-reserverna Ulrika Olsson, Jenny Södrén och Alexandra Bjärrenholt.
15.00 Brest Bretagne–Köpenhamn Håndbold
Sänds på Viaplay och Viafree
Bella Gulldén lär inte spela den här matchen, men det kommer ändå finnas fem svenska landslagsspelare på planen. Filippa Idéhn gjorde en fin insats i Brests mål senast när Sävehof besegrades klart på hemmaplan och hon ställs nu mot Johanna Bundsen, Jenny Alm, Hanna Blomstrand och Linn Blohm. Köpenhamn vann överraskande det första mötet mellan lagen, men kommer närmast från två raka förluster i Champions League mot tabellettan Rostov Don. Brest har redan säkrat avancemanget till huvudrundan, Köpenhamn behöver minst en poäng för att göra det.
17.30 Paris Saint-Germain–SG Flensburg-Handewitt
Sänds på Viaplay och Viafree
Kim Ekdahl Du Rietzs PSG går som tåget i Champions League och är det enda obesegrade laget där. Nu ställs Kim mot landslagskollegorna Jim Gottfridsson, Simon Jeppsson, Hampus Wanne och övriga i tyska mästarlaget Flensburg-Handewitt som besegrade Skjern förra helgen och som under torsdagen förlängde sitt fläckfria facit i Bundesliga efter 33–20 borta mot Bietigheim, bland annat tack vare tolv mål svenskmål (Jeppsson 6, Wanne 4, Gottfridsson 2).
18.45 IFK Kristianstad–Telekom Veszprem
Sänds på Viasat Sport och Viaplay
IFK Kristianstad, med landslagsspelaren Philip Henningsson, tog säsongens första Champions League-poäng förra helgen efter att ha kommit ifatt den regerande mästaren Montpellier på hemmaplan. Laget behöver poäng för att kunna blanda sig i kampen om slutspel, men i den stentuffa gruppen är det inte lätt att bara beställa sådana. Nu kommer Andreas Nilsson på besök med sitt ungerska storlag Veszprem, som har tre vinster och tre förluster på sina sex CL-matcher. I tisdags blev Nilsson tremålsskytt när Veszprem bortabesegrade Mezökövsedi i ligan (29–22).
SÖNDAG
13.30 Bergischer HC–VFL Gummersbach
Sänds på Viaplay
Nykomlingen Bergischer har imponerat stort under den första tredjedelen av serien och parkerar på en sjätteplats i tabellen efter fint spel av både Linus Arnesson (37 mål) och Max Darj (17 mål). Nu väntar ett prestigefyllt derby mot Gummersbach som kämpar strax ovan nedflyttningsstrecket.
14.30 FTC Rail Cargo–CSM Bukarest
Sänds på Viaplay
Ungerska FTC blir en tuff nöt att knäcka för Sabina Jacobsens och Nathalie Hagman Bukarest, som senast föll tungt hemma mot Vipers (26–31). Inga svenskmål den gången och inte heller några i veckans ligamatch mot Slatina, som Bukarest vann med 28–22.
16.00 THW Kiel–Frisch Auf Göppingen
Sänds på Viaplay
Kiel körde över Minden borta i den andra halvleken i söndags och kan nu kliva upp på samma poäng som tvåan Magdeburg, som under torsdagen bortabesegrade Stuttgart (sju mål av Daniel Pettersson, sex av Albin Lagergren!). Nu tar Kiel emot mittenlaget Göppingen och Niclas Ekberg (Kiels bästa målskytt) och Lukas Nilsson är båda i fin form.
16.30 IK Sävehof–Rostov-Don
Sänds på TV3 Sport HD och Viaplay
Olivia Mellegårds Sävehof har fyra raka, och kanska klara förluster, i Champions League-spelet och ställs nu mot gruppettan Rostov-Don från Ryssland. Dessutom förlorade Sävehof seriefinalen i SHE i onsdags med uddamålet mot H65 Höör.
17.00 SG BBM Bietigheim–Vipers Kristiansand
Sänds på Viaplay och Viafree
Daniela Gustins Bietigheim är sist i sin Champions League-grupp, men bara målskillnad skiljer från Vipers på tredjeplatsen och till CSM Bukarest på andraplatsen är det bara en poäng. Viktiga poäng att spela om således och norskorna kommer stärkta av självförtroende efter borstaskalpen mot Bukarest senast. När lagen möttes i Norge slutade matchen oavgjorde efter att Bietigheim kvitterat i slutminuten.
Text: Daniel Vandor
Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån
Sugen på att se ännu fler matcher från olika ligor och länder? Handbollskanalen.se, Everysport.tvTV-matchen.nu och Tv.nu listar massor av matcher.