Nyheter

Dam | Herr / 1 februari 2019

Så följer du landslagsspelarna i helgen

Efter två månader med mästerskap – först damernas EM i december och sedan herrarnas VM i januari – blir det snart fullt fokus på de inhemska ligorna och Champions League för de svenska landslagsspelarna. Herrarnas Bundesliga drar igång först nästa veckan, men här är matcherna med svenska landslagsspelare som sänds i svenska kanaler eller streamingtjänster under helgen.

• • •

FREDAG
19.00 Skövde HF–H65 Höör
Sänds på SHE Play
Mikaela Mässing (bilden), som i slutet av 2018 såväl landslags- som mästerskapsdebuterade, öser in mål i SHE. I januari trillade 27 nya in på kontot och Mässing, som i veckan aviserat att hon nästa säsong kommer att spela utomlands, leder SHE:s skytteliga på 98 mål, åtta fler än tvåan Hannah Flodman. Obesegrade H65 tar vid seger tillbaka serieledningen från Skuru och vann hemmamötet med Skövde i höstas med hela 37–21.

LÖRDAG
16.00 CSM Bukarest–RK Krim Mercator

Sänds på Viaplay
Det blev storförlust, 27–36, för CSM Bukarest mot suveränen Györ när Champions League drog igång igen förra helgen. Nu väntar hemmamatch mot slovenska Krim för Nathalie Hagman och Sabina Jacobsen. Bukarest ligger trea i gruppen, på samma poäng som norska tvåan Vipers, och har tre poäng ner till Krim som ligger femma och precis utanför kvartsfinalplatsen. Rumänsk seger och det gapet ökar till fem poäng med fyra matcher kvar att spela.

17.45 Brest Bretagne–Metz
Sänds på Viaplay
Gravida Bella Gulldén har spelat färdigt för säsongen, men Filippa Idéhn finns i målet för Brest Bretagne som ligger sist i grupp 1 i Champions League efter två oavgjorda matcher och tre förluster (de dubbla segrarna mot Sävehof är borträknade så Sävehof slogs ut ur turneringen). Nu en tuff uppgift i form av Metz, som gått rent i ligan och vann med 35–20 när lagen möttes i franska ligan i mellandagarna.

SÖNDAG
16.30 HIF Karlskrona–Ystads IF
Sänds på C More
Handbollsligans assistkung Kim Andersson är nyss hemkommen från VM i Danmark. I omstarten i onsdags svarade han för fem mål och fyra assist när AIK knäcktes, om än med lite besvär, på hemmaplan med 31–29. Nu går resan till Blekinge där jakten på nya poäng och en topplacering fortsätter.
Text: Daniel Vandor
Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån
Sugen på att se ännu fler matcher från olika ligor och länder? Handbollskanalen.se, Everysport.tvTV-matchen.nu och Tv.nu listar massor av matcher.