Nyheter

Dam | Herr / 15 februari 2019

Så följer du landslagsspelarna i helgen

Topplagen i SHE spelar, Ystadderby, svenskt toppmöte väntar i Bundesliga och flera spännande fajter i Champions League  – här är matcherna med våra landslagsspelare som sänds i svenska kanaler eller streamingtjänster under helgen.

• • •

FREDAG
19.00 IFK Ystad–Ystads IF
Sänds på C More
Härligt Ystadderby i kväll där den 238-faldige landslagsmannen Kim Andersson återfinns i YIF. 36-åringen leder assistligan i Handbollsligan i stor stil och kan skjuta upp sitt lag till andraplatsen i tabellen.

19.00 Kristianstad Handboll–Skuru IK
Sänds på SHE Play
EM-spelaren Mathilda Lundström och hennes Skuru har chansen att gå upp i serieledning i kväll när jumbon Kristianstad väntar på bortaplan. Högersexan har hittills svarat för 65 mål i SHE den här säsongen.

LÖRDAG
17.30 Mesjkov Brest–Rhein-Neckar Löwen
Sänds på Viaplay & Viafree
Jerry Tollbring (bilden) visade fin målform under torsdagen när han satte nio mål på elva skott i bortasegern mot Minden. Nu tar han med sig landslagskollegorna Mikael Appelgren och Andreas Palicka (Jesper Nielsen är ännu inte tillbaka i spel) till Vitryssland där möjligheten finns att klättra från fjärdeplatsen i gruppen.

17.30 HC Vardar–Telekom Veszprem
Sänds på Viaplay
Prestigemöte i Makedonien och Andreas Nilssons Veszprem kommer med starkt självförtroende till matchen efter att ha besegrat gruppettan Barcelona förra helgen. Lagen slåss om andraplatsen i gruppen och Veszprem har revansch att utkräva för förlusten i det första mötet.

18.00 PGE Vive Kielce–Montpellier HB
Sänds på Viaplay
Fredric Pettersson, som tidigare i veckan fyllde 30 år, var med och tog en viktig seger för sitt Montpellier förra helgen och laget slåss med Mesjkov Brest och IFK Kristianstad om den sista platsen i slutspel. Svårt bortamatch här dock, mot polska Kielce som ligger nio poäng före.

SÖNDAG
13.30 THW Kiel–SC Magdeburg
Sänds på Viaplay
Svenskmöte där Niclas Ekberg och Lukas Nilsson finns i hemmalaget och Albin Lagergren och Daniel Pettersson hos gästerna. Kiel ligger tvåa, fyra poäng bakom regerande mästaren Flensburg-Handewitt, medan Magdeburg är fyra i tabellen.

15.30 H65 Höör–Boden Handboll
Sänds på SHE Play
Mikaela Mässing fortsätter att visa landslagsform och går mot skytteligasegern i SHE samtidigt som hennes H65 har vunnit 17 av 17 i ligan. Kommer 18:e raka segern mot nästjumbon Boden?

16.50 Skjern Håndbold–HBC Nantes
Sänds på Viaplay
I princip sista chansen för Jesper Konradsson & Co i Skjern om det ska bli en ny åttondelsfinal i Champions League. Nantes, som i våras spelade Final Four, har inte heller rosat marknaden och har bara vunnit tre av elva matcher, en mer än Skjern.

19.00 Paris Saint-Germain–HC PPD Zagreb 
Sänds på Viaplay
Kim Ekdahl Du Rietz och hans PSG har chans att säkra förstaplatsen i grupp B och direktplatsen till kvartsfinalen. Kim svarade för två mål i segermatchen i ligan mot Dunkerque tidigare i veckan.

Text: Daniel Vandor
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Sugen på att se ännu fler matcher från olika ligor och länder? Handbollskanalen.se, Everysport.tvTV-matchen.nu och Tv.nu listar massor av matcher.