Nyheter

EM 2020 | Herr / 22 oktober 2018

SNART BILJETTSLÄPP FÖR EM 2020 I HANDBOLL – REDAN KÖ!

Flera tusen har redan föranmält intresse för biljetter till EM i handboll, trots att det är 15 månader kvar till avkast. Finalhelgen i Tele2 arena kommer att säljas slut långt innan turneringen börjar, spår arrangörerna. Den 24:e oktober släpps biljetterna till spelorterna i Sverige, Österrike och Norge.

• • •

Den digitala kön är redan lång trots att det är ett drygt år kvar till den 9 januari 2020 då EM i handboll startar. Det är första gången som EM spelas i tre länder – Sverige, Österrike och Norge – och det är gången som mästerskapet omfattar 24 lag.
Handbollsfans världen över möjligheten får från och med kl 11:00 den 24:e oktober chansen att säkra de bästa biljetterna, som kan köpas via ticketmaster.se och axs.com.
Biljettsläppet sammanfaller med starten av kvalomgångarna till europamästerskapet som består av 32 lag varav 20 lag ska kvalificera sig till EM 2020. Parallellt med detta spelas även de första matcherna av EHF EURO Cup, ett nytt turneringsformat som består av arrangörsländerna Sverige, Norge, Österrike, samt mästarna Spanien.
SVERIGE SPELAR I GÖTEBORG
Göteborg och Scandinavium är en arena med stor tradition att vara värd för det svenska landslaget i handboll. Den 10 januari börjar det svenska laget sitt gruppspel och marschen mot Stockholm och finalspelet där.
Handbollsfans får möjligheten från och med kl 11:00 den 24e oktober chansen att säkra de bästa biljetterna, som kan köpas via ticketmaster.se. Redan idag är det stort tryck på just de svenska matcherna.
– De svenska handbollsfans som vill se matcher under mästerskapet gör klokt i att boka sina biljetter i god tid. Trycket på Scandinavium är alltid hårt och de senaste mästerskapen med Sverige i Göteborg har det varit fulla hus, säger Krister Bergström, VD för EHF EURO 2020.

DANMARK SPELAR I MALMÖ

Om Danmark kvalificerar sig för EM 2020 kommer de att spela grundomgången i Malmö Arena, vilket borgar för högt publiktryck. Kroatien placeras, om de kvalificerar sig, i Stadthalle Graz, medan Tyskland hamnar i Trondheim.

– De svenska handbollsfans som vill se matcher under mästerskapet gör klokt i att boka sina biljetter i god tid, för att trycket hos danskarna kommer att bli väldigt stort. Att spela i Malmö kommer att bli som hemmaplan för dem, tror Krister Bergström, VD för Handbolls-EM 2020.

De första matcherna i Graz (Grupp A) och i Trondheim (grupp C) spelas den 9 januari. 10 januari startar grupperna i Wien (Grupp B), Trondheim (Grupp D) och Göteborg (Grupp F). Grupp E i Malmö startar den 11 januari.
SVERIGE , DANMARK OCH NORGE KAN HAMNA I MALMÖ
Om Sverige kommer 1:a eller 2:a i gruppen, kvalificerar de sig för huvudrundan i Malmö Arena, där ett potentiellt Skandinavisk derby kan komma att uppstå vilket borgar för högt publiktryck. Även Danmark och Norge kommer vid kvalificering till huvudrundan att spela även de i Malmö.
De första matcherna i Graz (Grupp A) och i Trondheim (grupp C) spelas den 9 januari. 10 januari startar grupperna i Wien (Grupp B), Trondheim (Grupp D) och Göteborg (Grupp F). Grupp E i Malmö startar den 11 januari.
FINALHELG ÖVER TRE SPELDAGAR

Huvudrundan i mästerskapet kommer att spelas i Malmö och Wien, medan finalhelgen går av stapeln i Stockholm på Tele2 Arena, med kapacitet för över 20,000 åskådare. När finalhelgen genomförs kommer fans uppleva Sverige huvudstad som en stad som andas handboll över tre dagar.
– Det är första gången som placeringsmatcherna och finalmatchen spelas på två olika speldagar. Placeringsmatcherna kommer att spelas lördagen 25 januari och finalen spelas söndagen 26 januari. Det ger oss möjligheten att verkligen skapa en handbollsfest över en helg som sätter internationellt avtryck, konstaterar Krister Bergström och fortsätter:
– Med semifinalerna på fredagen så har finalhelgen fått en helt ny karaktär. Helgen kommer också att kompletteras med ett underhållningskoncept som blir något som ett handbollsmästerskap aldrig tidigare har bjudit på. Vi vill redan nu att fansen ska börja drömma om mästerskapet och vårt löfte är att vi ska bjuda på oförglömliga minnen.

Foto: Bildbyran/Fredrik Varfjell