Nyheter

Dam | Herr / 7 maj 2018

Stor svensk cupsuccé i helgen

Det blev en riktigt framgångsrik helg i Europa för flera av våra landslagsspelare då de inhemska cuperna avgjordes i flera länder.

• • •

Cupspelet avgjordes i helgen på flera håll i den europeiska topphandbollen och glädjande nog fick flera svenska spelare en guldmedalj runt halsen när röken hade skingrats efter finalspelet.

Svenskkolonin Rhein-Neckar Löwen motsvarade favoritskapet mot Hannover-Burgdorf i finalen av DHB-Pokal, men de tyska giganterna fick ändå slita ont och till slut vinna med “bara” 30–26. Mikael Appelgren och Andreas Palicka bildade sedvanlig målvaktsduo, med Kristian Bliznac, Jerry Tollbring och Kim Ekdal Du Rietz framför sig.

Även i Frankrike har cupen avgjorts och där blev det också favoritseger då Paris Saint-Germain slog Nîmes i finalen. 32–26 blev det till Jesper Nielsens PSG till slut och det var lagets fjärde seger i Coupe de France totalt.

På damsidan handlade det om final mellan Brest Bretagne, med Filippa Idéhn och Loui Sand i laget, och Touloun Saint Cyr Var. Brest mosade motståndet och vann med solklara 30–21, därmed fick vi två svenska cupmästare.

Foto: Bildbyrån