Nyheter

Dam | Herr / 7 mars 2017

Stort intresse för unika Tysklandsmötet

Nästa vecka spelas det landslagshandboll igen! Såväl de svenska damerna som herrarna möter Tyskland i Partille Arena – och det är hög tid att köpa biljett om du vill se det unika dubbelarrangemanget.

• • •

Lördagen den 18 mars kommer det att spelas landslagshandboll för första gången i nybyggda Partille Arena. Sverige mot Tyskland två gånger om, först herrarna, sedan damerna.
Damlandslagets spelmotor Bella Gulldén är fostrad i IK Sävehof och har spelat hundratals matcher i Partille genom åren – men aldrig i landslagströjan.
– Det ska bli otroligt kul att få spela en landskamp i Partille, det är något jag drömt om i många år. Jag har fått möjlighet att komma tillbaka till Partille med både Viborg och Bukarest, men det kommer att bli extra speciellt att komma dit med landslaget. Jag hoppas att det blir fulla läktare, säger Rumänienproffset som i dagarna skrev på ett nytt tvåårskontrakt med sitt CSM Bukarest.
Intresset för dubbellandskampen har varit stort och över 2 600 biljetter är sålda, vilket motsvarar mer än 70 procent av arenakapaciteten. IK Sävehof, som är medarrangör, tror och hoppas på en ordentlig handbollsfest den 18 mars.
– Vår förhoppning och ambition är att läktarna ska vara helt fulla för att skapa en så bra atmosfär och upplevelse som möjligt. Vi är stolta över att båda våra seniorlandslag kommer att spela i Partille Arena under samma eftermiddag, säger Stefan Albrechtson, klubbdirektör i IK Sävehof.
Biljetterna till Tysklandsmatcherna i Partille Arena finns att köpa på handboll.ebiljett.nu.
Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån