fbpx

Nyheter

Herr / 9 november 2016

Svenskt VM-genrep mot Chile i Malmö

Handbollslandslaget förbereder sig på hemmaplan inför VM i Frankrike i januari. Nu står det klart att genrepet inför VM spelas i Baltiska hallen i Malmö måndagen den 9 januari. Motståndare är Chile.

• • •

Förra veckan samlades för första gången det svenska landslaget under Kristján Andréssons och Martin Boquists ledning – och det blev lyckade dagar. Sverige tog genast kommandot i EM-kvalgruppen efter segrar mot Montenegro i Lund och mot Slovakien i Kosice.
Nästa gång laget samlas är den 3 januari, då uppladdningen inför VM i Frankrike (11–29 januari) inleds. Sedan tidigare är det bestämt att Sverige möter Norge två gånger om, i Jönköping den 6 januari och i Kristianstad den 7 januari.
Nu står det också klart att VM-genrepet spelas mot Chile den 9 januari. Spelplatsen är Baltiska hallen i Malmö och avkasttiden är satt till 19.15.
– Vi möter lag i VM som har ett liknande spel som Chile, så det passar bra att möta dem. Efter den matchen hoppas jag att vi är så förberedda vi kan inför avresan till Frankrike. Malmö passar jättebra eftersom vi spelar i Kristianstad två dagar tidigare och flyger till VM från Kastrup strax efter, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson.
Emme Adébo, verksamhetschef på Skånes Handbollförbund:
– Vi arrangerade nyss ett lyckat EM-kval inför en fullsatt arena i Lund och är förstås glada att vi har fått frågan igen. Handbollsintresset är enormt i Skåne och vi är trygga med den här typen av arrangemang. Jag är säker på att vi och publiken kommer att kunna ge landslaget bästa möjliga förutsättningar inför VM.
Biljetterna till Sverige–Chile den 9 januari släpps den 24 november på handboll.ebiljett.nu.
HERRLANDSLAGETS KOMMANDE MATCHER
6/1, 15.15: Norge (Kinnarps Arena, Jönköping)
7/1. 19.15: Norge (Kristianstad Arena, Kristianstad)
9/1, 19.15: Chile (Baltiska hallen, Malmö)
13/1, 17.45: Bahrain, VM (Accorhotels Arena, Paris)
15/1, 14.45: Argentina, VM (Accorhotels Arena, Paris)
16/1, 20.45: Danmark, VM (Accorhotels Arena, Paris)
18/1, 20.45: Qatar, VM (Accorhotels Arena, Paris)
20/1, 17.45: Egypten, VM (Accorhotels Arena, Paris)
• Vid femte- eller sjätteplats i gruppen spelas President’s Cup i Brest 21–23/1.
• Vid första- till fjärdeplats i gruppen spelas åttondelsfinalen 22/1 i Lille, Albertville, Paris eller Montpellier. Kvartsfinalerna spelas 24/1 i samma fyra städer.
• Semifinalerna (26–27/1), bronsmatchen (28/1) och finalen (29/1) spelas i Paris.