Nyheter

Herr / 9 juni 2017

Sverige föll i slutsekunden

Sverige, med många färska landslagsspelare, ledde länge mot Norge i Gjensidige Cup i Elverum med föll till slut med 21–22. Det norska segermålet kom i matchens absolut sista sekund.

• • •

I går fick åtta svenska spelare debutera i A-landslaget när Polen besegrades med 33–27 i Gjensidige Cup i norska Elverum. I dag var det dags för IFK Kristianstads Philip Henningsson och Redbergslids IK:s Emil Mellegård att göra detsamma.
För motståndet stod hemmanationen Norge, VM-silvermedaljören från i januari, med stjärnor som Sander Sagosen och Bjarte Myrhol i laget.
Myrhol var Norges bästa målskytt i matchen, hans lagkamrat i Skjern, Markus Olsson, var Sveriges bästa. Båda svarade för sju mål, varav Olsson gjorde Sveriges fyra första mål i matchen. Samtliga fyra mål innebar svensk ledning.
Den svängigaste perioden i matchen var avslutningen av första halvleken där Sverige vände 5–6 till 9–7, för att tappa till 9–10, men sedan gå till halvtidsvila med 11–10.
I den andra halvleken följdes lagen åt till 13–13 innan Sverige återigen kopplade kommandot och sedan ledde med två eller tre mål stora delar av halvleken.
Sveriges sista mål i matchen, som betydde ledning med 21–19, gjordes även det av Markus Olsson, men sedan höll Norge tätt under de sista åtta minuterna och kunde i stället avgöra på matchens sista skott, vilket också var Magnus Røds enda mål i matchen.
Turneringen avslutas på söndag då Sverige möter Island i en match om andraplatsen i turneringen.
NORGE–SVERIGE 22–21 (10–11)
Målskyttar, Norge: Bjarte Myrhol 7, Henrik Jakobsen 3, Eivind Tangen 3, Magnus Søndenå 2 (2), Gøran Sögard Johannessen 2, Espen Lie Hansen 2, Magnus Jøndal, Andre Lindboe, Magnus Rød.
Sverige: Markus Olsson 7, Philip Henningsson 3, Alexander Morsten 2, Josef Pujol 2, Linus Persson 2, Andreas Flodman 2, Oscar Bergendahl, Marcus Dahlin, Hampus Jildenbäck.
Utvisningar, Norge: 3 x 2 min. Sverige: 5 x 2 min.
Domare:
Publik: 1 112 (Terningen Arena, Elverum).
4) Polen, 0 poäng, –9
Bilden: Markus Olsson satte samtliga sina sju skott och blev matchens bästa målskytt tillsammans med hemmalagets Bjarte Myrhol. Foto: Bildbyrån.