Nyheter

Herr / 25 januari 2021

Sverige ställs mot Qatar i kvartsfinalen

Det blir Qatar som blir motståndare i kvartsfinalen på onsdag – det står klart efter att huvudrundans grupp 2 i dag färdigspelades. 

– Alla lag som når en kvartsfinal i ett VM är bra och vi har stor respekt för Qatar, säger den svenska lagkaptenen Andreas Palicka. 

I går säkrade Sverige gruppsegern i huvudrundan i VM och det stod då klart att det skulle bli något lag från trion Argentina, Qatar och Kroatien som skulle stå som motståndare i kvartsfinalen klockan 20.30 på onsdag.

Argentina var det enda laget ur trion som hade kvartsfinalplatsen i egna händer och ledde också länge matchen mot Qatar. De senare kom dock tillbaka och vände och vann en dramatisk match. 26–25 skrevs de qatariska segersiffrorna till.

Det hela skulle komma att avgöras i den avslutande matchen mellan Danmark, som redan var klar gruppetta, och Kroatien. Dansk seger skulle betyda qatariskt avancemang, kryss argentinskt och kroatisk seger skulle ta dem till kvartsfinalen.

Det var jämnt fram till halvtidsvilan, dit Danmark hade med sig 17–15, men sedan tio de kroatiska krafterna slut Danmark vann den andra halvleken med 21–11 och matchen med 38–26.

– Under hela turneringen har vår inställning varit att fokusera så mycket vi kunnat på oss själva och det vi har kunnat påverka. Vi visste att det stod mellan Argentina, Qatar och Kroatien, men lade inte något större fokus under dagen på att spekulera. Alla lag som når en kvartsfinal i ett VM är bra och vi har stor respekt för Qatar och ser fram emot att möta dem på onsdag, säger den svenske lagkaptenen Andras Palicka.

Förbundskaptenen Glenn Solberg:

– Qatar är ett lag vi inte ställs mot så ofta och som vi under morgondagen kommer att analysera och förbereda oss för. Vi vet att de kommer att komma med mycket fysik och tunga skyttar i framför allt Frankis och Capote. Det blir en tuff utmaning, men vi kommer att göra allt för att vi ska vara obesegrade även efter kvartsfinalen.

Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån