fbpx

Nyheter

Herr / 25 juni 2019

Sverige tar emot Island i Kristianstad och Karlskrona

Schemat inför EM på hemmaplan är spikat – Sverige möter Island i två landskamper under höstens enda landslagssamling. Den 25 oktober spelar lagen i Kristianstad och två dagar senare i Karlskrona.

• • •

I lördags avslutades säsongen för herrlandslaget när Japan besegrades i Tokyo med 36–25. Kommande säsong innehåller såväl EM på hemmaplan och förhoppningsvis en ny resa till Tokyo då OS avgörs där nästa sommar.
Sedan tidigare har det stått klart att Sverige möter Egypten i Jönköping (5 januari) och Alingsås (7 januari) innan EM drar igång två dagar senare. Nu är det också klart vilka matcher det blir under landslagsveckan i oktober.
Landslaget kommer att bo i Karlskrona 21–27 oktober och möta Island i två landskamper. Den första spelas i Kristianstad Arena fredagen den 25 oktober och den andra i nya Brinova Arena Karlskrona söndagen den 27 oktober, samma arena som damlandslaget invigde tidigare den här månaden när de besegrade Slovakien i VM-kvalet.
Lagen möttes två gånger på Island under oktoberveckan 2017 och vann då var sin match medan islänningarna var starkast i det senaste mötet, i EM-premiären förra året.
– Island är en tuff motståndare som liksom vi förbereder sig för EM i januari och vi måste prestera på topp för att kunna besegra dem. Veckan i Karlskrona och Kristianstad är den enda samlingen vi har innan EM-truppen ska tas ut så den blir viktig i vår uppladdning inför EM. Jag räknar med att ge många spelare chansen och få svar på de eventuella frågetecken som jag har innan EM-truppen ska presenteras, säger den svenska förbundskaptenen Kristján Andrésson, tidigare landslagsspelare för just Island.
– Jag ser oerhört mycket fram emot nästa säsong och det blir kul att vi ska spela landslagssäsongens första match i Kristianstad där jag har så många positiva minnen från och att det blir mot flera tidigare isländska lagkamrater och vänner. Den nya arenan i Karlskrona har jag också hört mycket positivt om, så jag hoppas att jag får möjlighet att uppleva de här två matcherna och sedan ett EM på hemmaplan, säger den svenska högernian Albin Lagergren.
EM spelas i Sverige, Norge och Österrike 9–26 januari 2020. Sverige spelar gruppspelet i Scandinavium i Göteborg och vid eventuellt avancemang blir det huvudrunda i Malmö Arena. Finalhelgen avgörs på Tele2 Arena i Stockholm. Grupperna till EM lottas i Wien på fredag.
Biljetterna till matcherna mot Island i Kristianstad och Karlskrona släpps i augusti på handboll.ebiljett.nu.
HERRLANDSLAGETS KOMMANDE MATCHER
25 oktober: Island (Kristianstad Arena)
27 oktober: Island (Brinova Arena Karlskrona)
5 januari: Egypten (Kinnarps Arena, Jönköping)
7 januari: Egypten (Estrad Alingsås)
9 januari: EM inleds (lottning den 28 juni)
Text: Daniel Vandor
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån