Nyheter

Herr / 1 december 2017

Sverige tar emot Kroatien i Norrköping

Sedan tidigare står det klart att Sverige tar emot Kroatien Eskilstuna den 5 april i den första av två matcher lagen emellan. Nu står det klart att den andra matchen, den 7 april, spelas i Himmelstalundshallen i Norrköping.
– Alla jag känner som har spelat en landskamp i sin hemstad har sagt att det är väldigt speciellt, så jag ser förstås fram emot det, säger PSG-proffset Jesper Nielsen som är född och uppvuxen i Norrköping.

• • •

På måndag presenterar förbundskaptenen Kristján Andrésson den svenska truppen till EM i Kroatien i januari – och ställs bland annat mot värdnationen i gruppspelet.
I april blir det sedan nya möten mellan Sverige och Kroatien, då på svensk mark. Först i Stiga Sports Arena i Eskilstuna den 5 april och två dagar senare i Norrköping.
Jesper Nielsen växte upp i staden och spelade handboll i Norrköpings AIS fram till att han flyttade till rikshandbollsgymnasiet i Göteborg som 16-åring. Nu får han för första gången möjlighet att spela för Sverige i hemstaden.
– Jag har spelat med landslaget i Linköping tidigare, men aldrig i Norrköping. Det kommer förstås att bli väldigt kul. Och Kroatien är ett lag i världsklass som verkligen kan locka publik, säger Nielsen, som numera bor i den franska huvudstaden och representerar stjärnspäckade Paris SG.
– Handbollen är på frammarsch i Norrköping och vi har arbetat länge för att få arrangera en landskamp där. Kul att vi får göra det mot ett så bra lag som Kroatien och förhoppningsvis får vi se en vass Norrköpingskille i den svenska tröjan, säger Hans Furuheim, ordförande i Mellansvenska Handbollförbundet.
Biljetterna till matcherna mot Kroatien i Eskilstuna och Norrköping släpps den 18 december på handboll.ebiljett.nu.
KOMMANDE LANDSKAMPER FÖR HERRLANDSLAGET
6 januari: Ungern, Kinnarps Arena, Jönköping (16.15)
8 januari: Ungern, Partille Arena (19.15)
12 januari: Island, EM, Spaladium Arena, Split (18.15)
14 januari: Serbien, EM, Spaladium Arena, Split (18.15)
16 januari: Kroatien, EM, Spaladium Arena, Split (20.30)
18–28 januari: Eventuell huvudrunda och finalspel i Zagreb
5 april: Kroatien, Stiga Sports Arena, Eskilstuna (tid ej klar)
7 april: Kroatien, Himmelstalundshallen, Norrköping (tid ej klar)
Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån
Foto: Jesper Nielsen och handbollslandslaget kommer till Norrköping den 7 april.