Nyheter

Dam | Herr / 20 november 2019

Swebar officiell supplier till Handbollslandslaget

De kommande månaderna är intensiva för de svenska handbollslandslagen med dam-VM i Japan och herr-EM i Sverige. Swebar är ny officiell supplier till de de svenska spelarna och kommer leverera proteinbars under mästerskapen.

• • •

Årets handbolls-VM för damer inleds den 30 november i Japan och landslaget förbereder sig sig, laddar batterierna och återhämtar sig med Swebars proteinbars.

– Det är verkligen en ära att få vara officiell supplier till våra landslag. Swebar har en stark ställning inom sport och träning och vårt mål är att alltid vara det självklara svenska alternativet. Vi känner att våra proteinbars är en god representation av Sverige med en stor dos av jävlaranamma, precis som landslagen. Det ska bli kul att få ta del av damernas och herrarnas spännande resa under mästerskapen, säger Sara Poulenc, Brand Manager för Swebar.

Med ett intensivt tränings- och matchschema är återhämtningen högsta prioritet. Swebars proteinbars blir en viktig del när spelarna ska fylla på energidepåerna efter träningspass och hårda matcher.

Damlandslaget spelar sin första match mot Kongo-Kinshasa den 30 november och VM-finalen spelas i Kumamoto den 15 december. Herrlandslaget spelar sin första EM-match i Göteborg den 10 januari och finalen spelas i Stockholm den 26 januari.

– Att optimera förutsättningarna för våra landslag är ett ständigt pågående arbete. I och med att Swebar nu stiger in som supplier är en ytterligare en pusselbit på plats som ger oss landslagen bättre förutsättningar till fortsatt utveckling säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.

Swebar är ett svenskt varumärke med lång erfarenhet av sportnutrition. Sortimentet omfattar proteinbars i 25 goda smaker, inklusive bars med lågt sockerinnehåll, samt kosttillskott. Det finns proteinbars som både passar för återhämtning och för att ladda batterierna.

– Vi ser fram emot många matcher tillsammans. Vi stöttar dem och kommer att följa matcherna med spänning, säger Poulenc.

Foto: Christoffer Borg Mattisson