Nyheter

Herr / 8 mars 2018

VM-kvalet mot Nederländerna spelas i Kristianstad 13 juni

Det orangea publikhavet i Kristianstad Arena ska bli blågult den 13 juni. Då möter handbollslandslaget Nederländerna i den andra och avgörande VM-kvalmatchen.

• • •

Världsmästaren Frankrike, europamästaren Spanien och värdnationerna Danmark och Tyskland är redan klara för VM i januari 2019. Kvartetten ska få sällskap av ytterligare nio europeiska lag och i juni ska det avgöras. 18 nationer gör upp i nio dubbelmöten där segrarna kan boka en biljett till VM-festen.
Sverige, som tog EM-silver för knappt sex veckor sedan, har lottats mot Nederländerna. Första matchen spelas på bortaplan i ‘s-Hertogenbosch den 9 juni och nu står det klart att returmötet avgörs i Kristianstad Arena, som oftast när det handlar om handboll färgas i den nederländska färgen orange.
– Det får gärna komma några orangea också, men jag hoppas förstås att det för en gång skull blir blågult på läktarna i arenan, säger Albin Lagergren, som varit en av landslagets nyckelspelare i de två senaste mästerskapen.
– Jag har haft fem fantastiska år i staden och har många häftiga minnen från Kristianstad Arena. Det vore förstås häftigt att få säkra en VM-plats där innan jag flyttar vidare, så jag ska göra vad jag kan för att bli uttagen.
Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB:
– IFK Kristianstad har de senaste åren satt klubben och staden även på den internationella handbollskartan och har en unik förmåga att locka handbollspublik till arenan. De har en stor rutin från att arrangera stora matcher och tillsammans med övriga medarrangörer kommer de att kunna skapa en härlig handbollsfest i sommar.
– Vi är glada och stolta över förtroendet att arrangera ett VM-kval för det svenska herrlandslaget. Om Albin Lagergren blir uttagen blir det en sista match i Kristianstad Arena för honom mot ett orange motstånd som kommer att bli en fantastisk upplevelse i den orangea staden, säger Nikolas Larsson, Kristianstad Arenabolag AB, som tillsammans med IFK Kristianstad med stöd från övriga klubbar i kommunen och Kristianstad kommun står för evenemanget lokalt.
Tid för avkast och datum för biljettsläpp meddelas senare.
HERRLANDSLAGETS SCHEMA 
5 april: Kroatien, Stiga Sports Arena, Eskilstuna (19.15)
7 april: Kroatien, Himmelstalundshallen, Norrköping (16.00)
9 juni: Nederländerna, VM-kval 1:2, ‘s-Hertogenbosch (16.00)
13 juni: Nederländerna, VM-kval 2:2, Kristianstad Arena (tid ej klar)
Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån