Nyheter

Landslaget / 1 mars 2018

17 spelare kallade till damernas ligalandslag

22–24 mars samlas ligalandslaget för första gången i år. Förbundskaptenen Henrik Signell och coachen Frenne Båverud har tagit ut 17 spelare trill träningsdagarna, som också kommer att innehålla matchspel mot A-landslaget.

• • •

Det svenska damlandslaget kommer till Skövde den 22 mars efter att ha mött Serbien i EM-kvalet på bortaplan kvällen före. Returmötet spelas i Arena Skövde den 24 mars. Parallellt samlas också ligalandslaget för första gången i år.
Henrik Signell är förbundskapten även för ligalandslaget och Frenne Båverud, till vardags tränare i VästeråsIrsta HF, är coach. Tillsammans har de tagit ut 17 spelare till träningsdagarna i Skövde, varav tolv till vardags spelare i SHE. Från danska ligan kommer tre spelare och från norska ligan två.
– Det är de här spelarna vi känner är mest intressanta just nu och som har egenskaper som vi vill ha i A-landslaget. Samlingarna med ligalandslaget är till för att förbereda och göra ett kommande kliv till A-landslaget smidigare, säger Henrik Signell.
– Bredden blir hela tiden bredare, det är fler som tar för sig och SHE blir hela tiden bättre. Dessutom finns det många talangfulla spelare i U20-landslaget som samtidigt spelar VM-kval i Trollhättan, så jag ser ljust på framtiden för landslaget.
Förutom egna träningar på torsdagen, fredagen och lördagen kommer ligalandslaget att sparra mot A-landslaget i matchspel på fredagen.
LIGALANDSLAGETS TRUPP 22–24 MARS
Målvakter:
Hanna Daglund, Viborg HK
Jessica Ryde, FC Midtjylland
Jenny Sandgren, Fredrikstad BK
Vänstersex:
Kristin Ullén, VästeråsIrsta HF
Emma Rask, H65 Höör
Mittsex:
Jenny Södrén, Skuru IK
Thess Krönell, IK Sävehof
Högernio:
Mathilda Lundström, Skuru IK
Evelina Källhage, H65 Höör
Vänsternio:
Ulrika Olsson, Skuru IK
Mikaela Mässing, H65 Höör
Melissa Petrén, Lugi HF
Mittnio: 
Cassandra Tollbring, Larvik HK
Emma Lindqvist, H65 Höör
Ebba Engdahl, Lugi HF
Högernio: 
Elinore Johansson, Lugi HF
Sara Johansson, Randers
Ingen av spelarna har spelat A-landskamp
Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån
Bildtext: Mikaela Mässing, Elinore Johansson och Emma Lindqvist är tre av spelarna som är uttagna till ligalandslagets träningsdagar i Skövde 22–24 mars.