Nyheter

Landslaget / 29 januari 2021

Carlsbogård: “Mäktigt att vara med om detta”

Jonathan Carlsbogård hade bara gjort en landskamp inför turneringen och har klivit rakt in i hetluften när Sverige tagit sig till VM-semifinal för första gången sedan 2011.
– Det är jäkligt mäktigt att vara med om detta, säger Carlsbogård inför matchen mot Frankrike. 

Inför VM Egypten hade Jonathan Carlsbogård bara spelat en landskamp. Nu gör han succé i ett orutinerat landslag som tagit sig till semifinal. Carlsbogård har varit en av landslagets viktigaste spelare under turneringen, och bara Max Darj har spelat fler minuter än honom.

– Jag kan inte påstå att jag trodde detta för ett tag sedan. Det är jäkligt mäktigt att vara med om detta och det känns otroligt kul. Jag har fått en stor roll med speltid åt båda håll och det är jag tacksam för. Jag är glad att jag har fått chansen och fått en såpass stor roll direkt.

Under mästerskapet har Carlsbogård stått för 23 målgivande passningar och i kvartsfinalsegern mot Qatar gjorde han tre mål.

– Vill höll oss till vår spelidé och gick inte ifrån det. Vi var lite slarviga i början och fick inte träff bakåt, men Palicka gjorde en jättebra match. Det gav oss lite lugn och ro och sedan löpte vi sönder dem. Vi gjorde 17 mål i första- eller andrafas och det säger väl det mesta.

För första gången på tio år ska Sverige spela VM-semifinal, och ikväll ställs landslaget mot Frankrike som besegrade Ungern med 35–32 efter förlängning.

– De är väldigt skickliga i man-man-spelet. Både individuellt och som lag håller Frankrike världsklass. De har toppspelare överallt som tillhör de bästa klubbarna i Europa. Det blir en tuff match, men det ska också bli jäkligt roligt att möta dem. Frankrike är favoriter, men vi ska göra vårt bästa och hålla oss till vårt spel, avslutar Carlsbogård.

Foto: Bildbyrån