fbpx

Nyheter

Landslaget / 9 mars 2018

Sverige avslutar EM-kvalet den 2 juni

Nu är datum och tid spikade för handbollslandslagets avslutande EM-kvalmatch i Idrottshuset i Örebro. Matchen mot Färöarna spelas lördagen den 2 juni klockan 16.00.

Om tio dagar samlas de svenska damerna för första gången i år och spelar match tre och fyra i kvalet till EM i Frankrike. Serbien står för motståndet i båda matcherna, först i Nis den 21 mars och sedan i Skövde den 24 mars.
I månadsskiftet maj/juni avslutas kvalet med bortamatch mot Makedonien (30 maj i Skopje) och hemma mot Färöarna i Örebro. Datumet har inte varit klart, men har nu fastställts till den 2 juni klockan 16.00.
De svenska damerna har inlett kvalet på bästa sätt med segrar hemma mot Makedonien och borta mot Färöarna. De två bästa lagen plus den bästa av de sju grupptreorna får spela EM i Frankrike i december.
– Vi siktar förstås på att ta oss till EM i Frankrike och tar vi oss dit vill vi visa att semifinalplatsen i VM inte var någon tillfällighet. Vi vill avsluta kvalet i Örebro på bästa sätt och få med oss en härlig känsla in i sommaruppehållet, säger lagkaptenen Sabina Jacobsen.
Biljetterna till Sverige–Färöarna i Örebro den 2 juni släpps på handboll.ebiljett.nu den 26 mars.
SVERIGES EM-KVALMATCHER
28 september: Makedonien (h), 38–26
1 oktober: Färöarna (b), 33–15
21 mars: Serbien (b, Nis, 18.00)
24 mars: Serbien (h, Skövde, 16.00)
30 maj: Makedonien (b, Skopje, tid ej klar)
2 juni: Färöarna (h, Örebro, 16.00)
Ställning: Sverige 4, Serbien 4, Makedonien 0, Färöarna 0.
Resultat och ställning i alla grupper